NHL-optakt: Metropolitan Division

Foto: Bridget Samuels
Metropolitan divisionen har de største stjerner og de forsvarende mestre, Pittsburgh Penguins. Det er en super stærk division og meget spændende. Jeg vil gennemgå holdene og komme med et bud på en samlet vinder af divisionen og, hvem der når slutspillet.
 
Den sidste divisionsoptakt før NHL starter. March Krak-Nielsen har skrevet for vores samarbejdspartner sportsomnia.com.

Læs her om:

Pacific Division
Atlantic Division
Central Division 

Inden vi starter skal vi lige gennemgå, hvordan det gik i Metropolitan sidste sæson. Washington Capitals var det klart bedste hold med 120 point, de vandt også Presidents Trophy sidste år, men skuffede fælt i slutspillet, igen. Penguins var nummer 2 med 104 point, altså 16 point mindre end Caps.Det er bare et bevis på, at grundspillet kan du faktisk tage og smide hen hvor solen ikke skinner, for jeg tror bestemt, at Caps ville have byttet deres Presidents Trophy til en Stanley Cup, hvis de kunne.

Rangers tog 3. pladsen med 101 point, og det andet New York hold, Islanders sluttede 4’er med 100 point. Det var top 4 og slutspilspladserne, men divisionen består altså også af Philadelphia Flyers, Carolina Hurricanes, New Jersey Devils og Columbus Blue Jackets. Som tidligere nævnt, der er rigtig mange gode spillere på de her hold. Jeg gør ligesom sidste uge og starter nedefra og slutter med dem jeg tror vinder Metropolitan Division.

New Jersey Devils
Devils er svære at spå, men jeg tror ikke det bliver deres sæson i år. De tog røven på Edmonton og tradede Adam Larsson for at få Taylor Hall og det var et scoop. Nu kan de bygge op om Hallm og han vil sikkert samtidig gerne bevise, at Oilers har lavet en fejl ved at trade ham. Hall er dog ikke nok alene og Devils forsvar er ikke godt. Cory Schneider i målet får en lang sæson og skal virkelig arbejde hårdt. De er langt fra slutspillet.

Største afgang: Adam Larsson

Største tilgang: Taylor Hall

Årets profil: Taylor Hall/Cory Schneider. Hall skal bevise sit værd, mens Schneider helt klart skal bære om muligt endnu mere end Hall i målet.

Carolina Hurricanes
Canes får det hårdt i år. Eric Staal er væk og Cam Ward ligner en, der har haft sin storhedstid. Hurricanes har brug et rebuild. De fik Teuvo Teravainen og har Eddie Lack, der måske snart kan tage over for Ward. De har brug for forstærkning i forsvaret, men har mange unge folk der er på vej og skal tage de næste skridt de næste par sæsoner. Det er folk som; Justin Faulk, Haydn Fleury, Noah Hanifin, Jacob Slavin og Jake Chelios, det navn forpligter! Intet slutspil.

Største afgang: Eric Staal, godt nok helt tilbage i februar, men stadig et kæmpe tab for Hurricanes og nok starten på at indrømme, at de skulle lave et rebuild.

Største tilgang: Teuvo Teravainen.

Årets profil: Jeff Skinner må gerne snart vise sit talent og vise, at han kan gå forrest. Han er kun 24, men jeg tror det bliver hans år i år. Hold også øje med Sebastian Aho, kæmpe talent.

Columbus Blue Jackets
Jeg begynder igen, men jeg har ikke fidus til John Tortorella, han fejlede da også grumt i WCOH med USA. Jackets har til gengæld så meget talent, at jeg tror de kan overraske i år. En hel sæson med Seth Jones bliver godt for dem og kan Ryan Murray og David Savard fortsætte deres udvikling, så ser det også godt ud defensivt.

Kan Sergei Bobrovsky holde sig fit, så kan Jackets få en god sæson, men jeg tror slutspillet bliver svært. Hold øje med Oliver Bjorkstrand, som jeg personlig synes er et af vores største talenter, overhovedet. Jeg tror dog ikke de når slutspillet, måske med lidt held og en god, lang periode, men det kræver en hel del at rykke top 4 i den her division.

Største afgang: Ikke nogen jeg kan komme i tanke om.

Største tilgang: Seth Jones.

Årets profil: Sergei Bobrovsky/Nick Foligno. Bobrovsky kan stå helt eminent og lukke de bedste hold og spillere fuldstændig ned, det får Jackets brug for. Jeg bryder reglen og nævner også Foligno, det er ikke fordi han er fantastisk, han laver ikke 100 point, men han fighter og han kan bære holdet, han er en god leder.

New York Rangers
Det her hold er ved at blive gammelt, og jeg tror deres største chance for at vinde Cuppen har været der. Rick Nash ligner en der har haft sin storhedstid, Henrik Lundqvist er 34, dog stadig stor klasse, bare lige et heads up om, at han nok snart er færdig med ishockey.

Rangers har et problem med deres forsvar, det er bundet op på store kontrakter, så det er ikke nemt at trade og de har mange år tilbage på kontrakten. De har hentet Jimmy Vesey og Mika Zibanejad, så de er bevidst om alderen på deres spillere, men medmindre Vesey tager NHL med storm, direkte fra college! Så vinder de altså ikke divisionen, men slutspil skal det nok blive til, de har jo King Henrik.

Største afgang: Keith Yandle

Største tilgang: Jimmy Vesey, bliver altså spændende at se, hvad det ender med.

Årets profil: Henrik Lundqvist, det kan jo ikke være andre, han vinder altså kampe for Rangers og ikke bare et par stykker, men mange.

Philadelphia Flyers
Flyers har egentlig haft et godt hold de sidste par år, på papiret, de har simpelthen ikke kunne finde ud af at få det til at fungere alligevel. De har et godt mix af talent og rutine. De har hentet Dale Weise og Boyd Gordon for at fylde ud blandt de sidste 6 og få en dybere trup.

Brayden Schenn bliver kun bedre og bedre, Jakub Voracek vil helt sikkert komme tilbage og gøre det bedre end det lidt sløje han leverede sidste år, Voracek skal finde sit niveau fra 14-15 sæsonen.

Shayne Gostisbehere (sig lige det navn 10 gange i træk!) eller bare kaldet Ghost, skal vise, at han også kan levere i sit andet år i ligaen, efter en virkelig stærk rookie sæson, hvor han faktisk sagtens kunne have løbet med Årets Rookie prisen. Også på målfronten er Flyers stærkt besat med både Steve Mason og Michal Neuvirth, der skal kæmpe om pladsen.

Flyers har måske mere energi end nogle af de andre hold, der havde en længere sæson sidste år og det kan de måske lukreere på. Jeg tror de kommer i playoffs.

Største afgang: Luke Schenn, vil måske blive savnet, men ikke noget enormt tab.

Største tilgang: Dale Weise og Boyd Gordon, de er ikke store tilgange, men de eneste der er værd at nævne.

Årets profil: Claude Giroux, han har været en af de absolut bærende kræfter og han bliver ved med at være det.

New York Islanders
Det her hold var på vej i den rigtige retning, men det virker faktisk som om, at de er gået lidt i stå. De har John Tavares, der er godt på vej til at blive en af de helt store spillere i disse tider, både i kraft af skills og lederskab. De har tilføjet Andrew Ladd og P.A. Parenteau, der kommer med noget rutine i en ellers stadig ung trup.

Deres største problem er umiddelbart på målmandsposten. Jaroslav Halak og Thomas Greiss er gode målmænd, det er ikke det, men Halak blev skadet sidste sæson og Greiss ligner bare ikke en starter! Jeg tror de unge spillere er klar til at tage næste skridt og kan nå langt. De mangler noget slutspilserfaring, men det får de i år, de vinder dog ikke divisionen.

Største afgang: Frans Nielsen. Det er ikke kun fordi jeg er dansker, men Kejser Frans er altså et tab for Isles, det kan man også høre på deres tilhængere, der ikke kan fatte, at Red Wings tilhængerne ikke kan se, hvilken god spiller de har fået.

Største tilgang: Andrew Ladd. Rutine, hårdt arbejde og faktisk også god til at producere.

Årets profil: John Tavares, skal igen gå forrest og han bliver bedre og bedre.

Pittsburgh Penguins
De forsvarende mestre, men de vinder heller ikke divisionen i år. Jeg holder stadig på, at det var en overraskelse, at de vandt sidste år. Matt Murray kom fra ingenting og stod helt fantastisk, holdet fik et uhørt langt ridt med et momentum, der bare fortsatte. Det var imponerende, men jeg mener stadig, at de faktisk toppede tidligere end man havde regnet med. De er et klasse mandskab, ellers havde de ikke vundet, men de tager heller ikke divisionstitlen i år.

De er dog det hold der kommer klart tættest på Caps, de har stadig momentum, de har Crosby og Malkin, de har fart og dybde, bare kig på HBK kæden, (bestående af Patric Hornqvist, Nick Bonino og Chris Kunitz) der virkelig rykkede sidste sæson og gjorde Penguins til et hold med 3 scoringskæder!

Hvis deres forsvar kan holde sig fri for skader, så er de også stærke der. det store spørgsmål er dog målmandsposten, kan Murray holde niveauet? Hvor er Fleury formmæssigt? Hvad skal der ske med det mål? Penguins er klart i play-offs, men jeg tror de kommer til kort i kampen om divisionstitlen.

Største afgang: Ikke nogen

Største tilgang: Ikke nogen. Røvkedeligt, I know, men Penguins har faktisk ikke handlet særlig meget, skulle man nævne en, så er det Justin Schultz, der er hentet ind til forsvaret. Penguins har umiddelbart heller ikke brug for forstærkning.

Årets profil: Sidney Crosby. Det er så kedeligt at sige, men det jo rigtigt. Crosby er bare the go to guy og han skal nok vise sig frem igen i år.

Washington Capitals
Caps tager den igen og de kan også gå hele vejen. Det skal snart være, for ligesom med Tampa Bay Lightning har de været gearet til det i et par år, og det bliver man ikke ved med at være. Alexander Ovechkin er et monster der bare scorer mål, selvom han er i en dårlig periode, eller holdet er i en dårlig periode, så scorer Ovie.

Udover Ovechkin har de to af de bedste centere i ligaen, Nicklas Backstrom og Evgeny Kuznetsov. På mål har de Braden Holtby, der er ved at blive en rigtig klassekeeper. De har nærmest ingen svagheder, ikke andet end, at de åbenbart ikke kan spille play-off hockey!

Største afgang: Ingen, truppen er næsten intakt.

Største tilgang: igen ingen, men med danske øjne er det rigtig spændende, at Lars Eller er kommet på et hold, der er så seriøs en contender til Stanley Cup.

Årets profil: Jeg kunne tage Ovechkin, men det er for nemt. Jeg burde faktisk måske tage Holtby, men mit hjerte banker altså for Nicklas Backstrom. Jeg er kæmpe fan af svenskeren, der bare er komplet. Han kan være to vejs center, han kan snipe, han kan skyde hårdt, han kan deke og han kan passe. Jeg er vild med at se Backstrom spille.