NHL-optakt: Central Division – magtens centrum

Foto: Bridget Samuels

I samarbejde med det udmærkede site om amerikansk sport, Sportsomnia.com, bringer vi optakter til de fire NHL-divisioner. I dag gælder det Central Division. Martin Egholm skriver. 

Læs her om:
Pacific Division
Atlantic Division

Vores optaktsserie bringer os i denne ombæring til ligaens stærkeste division. Syv hold og syv potentielle playoff-hold. Det er i sandhed magtens centrum i Central Division.

Winnipeg
Hvis øjenlågene ikke er frosset sammen hos indbyggerne i Winnipeg, så kan de se lyset for enden af tunnelen. Det har været nogle hårde sæsoner efter, at Jets vendte hjem til rødderne, men det kan sagtens ændre sig fra den kommende sæson. Wheeler kan få sit helt store gennembrud, som en af ligaens helt store pointslugere, og med unge målscorere, som danske Ehlers og rookien Laine, som supplement, ser offensiven giftig ud. Endnu bedre ser defensiven ud anført af det fysiske unikum – Byfuglien. Kan man beholde Trouba, så bliver det et rigtigt spændende år i Winnipeg.

Største afgang: Ingen
Største tilgang: Laine
Årets profil: Ehlers

Colorado
Der er stille omkring holdet i Denver. Det er som om medierne har glemt alt om dem. Det skyldes formentlig, at man har sagt farvel til holdets største profil – træner Patrick Roy. Grundstammen er dog den samme, og det er formentlig deres sidste chance for at vise, hvad de kan, men der burde også være højt til loftet, når grundstammen består af: Landeskog, MacKinnon, Duchene, Johnson, Barrie og Varlamov.

Største afgang: Bødker/Roy
Største tilgang: Colborne
Årets profil: MacKinnon/Rantanen

Minnesota
Wild tog den sidste playoffplads i vest sidste sæson. Præcis som de har gjort tre år i træk. Det er et hold i stampe, der ikke virker til at bevæge sig hverken op eller ned. Derfor kunne det sagtens blive endnu en playoff-plads, når træneren nu hedder Boudreau. Jeg synes dog pilen peger en smule ned, fordi alderen og skaderne er ved at indhente de bærende kræfter Parise og Suter. Uden dem ser det nemlig tyndt ud, og så hjælper det ikke meget, at man har indhentet en ’over the hill’ Eric Staal.

Største afgang: Vanek
Største tilgang: Boudreau
Årets profil: Suter

Nashville
Den helt store historie, i starten af sæsonen, bliver at se, hvordan Weber klarer det i Montreal, og hvordan manden der blev sendt den anden vej, PK Subban, klarer sig i Nashville. Jeg har vendt og drejet denne tilgang med mig selv et utal af gange, og jeg er stadig i tvivl. Umiddelbart hælder jeg mest til, at Subban vil give Nashville det sidste løft, da han ikke længere skal være motivator og lede i omklædningsrummet, den type er det allerede rigeligt af i countrymusikkens hovedstad.

Største afgang: Subban
Største tilgang: Weber
Årets profil: Forsberg

Chicago
Når du har parkeret en så stor del af budgettet, som Chicago har, på to spillere – Toews og Kane, så vælger man at leve og dø med disse spillere. Der er dog ikke nogle, jeg hellere ville sætte hele mit franchises fremtid på end netop dem. Holdet ligner sig selv, og slutspil bliver det med sikkerhed til, men spørgsmålet er, om de yngre kræfter udvikler sig så meget, at holdet fra Shy Town kan banke i bordet og råbe fuld plade, når trofæet skal uddeles.

Største afgang: Shaw
Største tilgang: Campbell
Årets profil: Panarin

St. Louis

Blues har sagt farvel til rygraden på holdet, da der ikke kunne findes penge til både Brouwer og Backes, der for mig har været billedet på Blues’ spillestil. Så er spørgsmålet, om spillestilen og ånden omkring holdet ændrer sig. Der er dog stadigt rigeligt med talent i top kæderne, men et enkelt eller to talenter skal gerne slå igennem, hvis man vil give headcoach Ken Hitchcock ”disney slutningen” i hans sidste sæson inden pensionen.

Største afgang: Brouwer & Backes
Største tilgang: Perron
Årets profil: Steen

Dallas
Intet hold sendte flere pucke i nettet end Dallas i fjor, og sådan ender det sikkert også i denne sæson. Offensiven er usædvanlig skræmmende, og holdet spiller det mest offensive ”hovedet under armen”-hockey i NHL. ”Vi skal bare lave et mål mere end dem” lyder opskriften i Dallas, og det er sjovt at se, men når man mister tre bærende backs, så kan man godt begynde at have sin tvivl om, det kan lade sig gøre to sæsoner i træk. Mit vilde skud er, at Dallas ikke kommer i playoff.

Største afgang: Demers
Største tilgang: Hamhuis
Årets profil: Benn