NHL: Østrigsk målsluger skifter klub

Foto: Bridget Samuels

New York Rangers har for første gang nogensinde lavet et trade med deres lokalrivaler fra New Jersey Devils.

Det er den østrigske forward Michael Grabner, der skifter fra Rangers til Devils i bytte for det russiske backtalent Yegor Rykov og et andenrundevalg i årets draft.

30-årige Grabner har haft en fremragende tid i New York Rangers, hvor han har spillet siden sommeren 2016. Den lynhurtige wing har lavet 56 mål i 147 kampe for traditionsklubben. I denne sæson er det blevet til hele 25 scoringer i 59 kampe.

Michael Grabner er blevet kendt for at være en ekspert i at score i tomt mål i slutningen af kampene, hvor han ofte har udnyttet sin fart til at komme afsted mod mål, når modstanderne har pillet deres målmand ud til fordel for en ekstra markspiller. Syv af Grabners 25 mål i denne sæson er scoret i tomt bur.

Grabners kontrakt udløber til sommer, og derfor var det ventet, at Rangers ville trade ham til en klub, der satser på at spille en rolle i slutspillet. Rangers ligger selv seks point under slutspilsstregen og har meldt ud, at der vil blive solgt ud frem mod trade-deadline 26. februar.

Nu er klubbens topscorer væk, og flere prominente navne kan være på vej ud. Backen Ryan McDonagh og forwarden Rick Nash menes at tiltrække interesse fra andre klubber.