NHL: Nielsens baghånd lynede på straffeslag

Frans Nielsen valgte sit yndlingsmove og scorede sikkert, da New York Islanders tirsdag besejrede Columbus Blue Jackets efter straffeslag. Den danske center fik også en assist i kampen.

Der er ingen tvivl om, hvem New York Islanders sætter sin lid til, når kampene går ud i straffeslag. Svaret er Frans Nielsen og tirsdag svigtede danskeren ikke, da han tog newyorkernes første forsøg i shootouten mod Columbus Blue Jackets.

Nielsen lavede en Nielsen-classic og lagde pucken over til baghånden, hvor efter han løftede den op i nettaget. Columbus’ målmand Joonas Korpisalo har helt sikkert set Frans Nielsen lave dette move før, men Islanders-danskeren udfører det simpelthen så godt, at det næsten er umuligt for målmændene at stoppe ham.

Frans Nielsen blev ikke matchvinder for Islanders, fordi værternes Alexander Wennberg fik også omsat sit straffeslag til mål, og derfor var det Cal Clutterbuck, der afgjorde kampen til Islanders’ fordel. Newyorkerne vandt dermed opgøret med 3-2.

Nielsen fik til gengæld en assist på Anders Lees 2-2-mål i begyndelsen af tredje periode, så den danske center var medvirkende til, at Islanders kom tilbage, efter at Blue Jackets førte med 2-1 efter to perioders spil. Frans Nielsen spillede 18:48 minutter for Islanders og var meget aktiv. Han havde hele fem skud på mål, men måtte også en tur i straffeboksen for en tripping, ligesom han var -1 i plus/minus-statistikken.

Sejren sender Islanders op på tredjepladsen i Metropolitan Division, hvor de nu har et forspring på et point ned til Pittsburgh Penguins.