NHL: Nielsen og Eller tabte målfattige kampe

Foto: Jan Korsgaard

Der blev ikke delt julegaver ud i de NHL-kampe, Frans Nielsen og Lars Eller onsdag var involveret i, og derfor tabte begge danskerklubber.

Frans Nielsen og Detroit Red Wings fik kun scoret en enkelt gang i udekampen mod New Jersey Devils, som vandt opgøret med 3-1 og sikrede sig den femte sejr på stribe. Djævlene er brandvarme og topper Metropolitan Division, hvor danskerklubberne Washington Capitals og Columbus Blue Jackets ligger på de efterfølgende pladser.

Schweiziske Nico Hischier, der blev valgt som den første spiller af alle i sommerens NHL-draft, scorede to gange i første periode og sikrede Devils en 2-0-føring, som Red Wings aldrig fik udlignet. Justin Abdelkader reducerede i anden periode, og 2-1 var stillingen indtil allersidst, hvor Sami Vatanen lukkede for værterne.

Frans Nielsen fik 14:06 minutters istid, hvor han leverede to hits og var -1.

I Madison Square Garden var Lars Eller og Washington Capitals i aktion mod New York Rangers. Washington formåede ikke at få pucken i mål en eneste gang i opgøret, men kunne alligevel glæde sig over et enkelt point til tabellen, da Rangers-spillerne også først viste skarphed i straffeslagskonkurrencen.

Her scorede både norske Mats Zuccarello og svenske Mika Zibanejad for værterne, som dermed vandt kampen med 1-0. T.J. Oshie og Alexander Ovechkin missede for Capitals i shootouten.

Det var de to holds backupmålmænd, der havde fået chancen, så Ondrej Pavelec stod for Rangers, mens Philipp Grubauer vogtede Capitals-målet. De blev kåret til henholdsvis first og second star i kampen.

Lars Eller fik 13:48 minutter på isen i den historiske arena, hvor et skud på mål og to minutter i straffeboksen var, hvad der blev tilføjet i statistikken ud for hans navn.