NHL: Nash lægger skøjterne på hylden

Foto: Justin Yamada

En af de store NHL-målscorere i dette årtusinde har valgt at lægge skøjterne på hylden. Rick Nash opgiver at vende tilbage til verdens bedste ishockeyliga.

34-årige Nash har været uden klub i denne sæson, siden han blev free agent sidste sommer. Rick Nash afsluttede sidste sæson hos Boston Bruins, hvor han i slutningen af grundspillet pådrog sig en hjernerystelse. Det kostede ham de sidste 12 kampe i grundspillet, men i slutspillet vendte Nash tilbage og lavede fem point i 12 kampe.

Rick Nash har offentliggjort sin beslutning om at stoppe igennem sin agent Joe Resnick, som fredag fortalte til NHL.com, at den canadiske veteran håbede på at fortsætte karrieren, men at råd fra læger har fået ham på andre tanker, da hans helbred ikke er til at fortsætte.

Efter 15 sæsoner i NHL er Rick Nashs karriere dermed forbi. Det blev til 1.060 NHL-kampe og 805 point for den canadiske forward, der blev valgt som den første spiller i 2002-draften, hvor Columbus Blue Jackets tog ham.

Nash var i mange år synonym med Blue Jackets, som han spillede for i ni sæsoner, før han blev tradet til New York Rangers i 2012. Rick Nash blev NHL-topscorer en enkelt gang i sin karriere, hvor han vandt to OL-guldmedaljer og en VM-guldmedalje med Canada.