NHL: Montreal-kaptajn kommenterer på trade-rygter

Foto: Dinur

Montreal Canadiens har tabt fire kampe i træk og indleder 2018 med otte point op til en slutspilsplads i Eastern Conference. Det har fået rygterne om et trade af holdets kaptajn Max Pacioretty til at blusse op.

I lørdagens Hockey Night in Canada-udsendelse på Sportsnet fortalte NHL-ekspert Nick Kypreos, at Montreal Canadiens aktivt forsøger at trade 29-årige Pacioretty væk. Den amerikanske forward har kontraktudløb i sommeren 2019, så hans værdi er væsentlig højere nu, end hvis Montreal venter til næste sæson med at trade ham.

Max Pacioretty har også selv fulgt rygterne, og i tirsdagens udgave af Montreal Gazette kommenterer Canadiens-kaptajnen på sin fremtid.

– Du lever bare dit liv og bekymrer dig om din familie. Hvis det sker, så sker det. Jeg er meget stolt af den succes, jeg har haft i Montreal, lyder det fra Max Pacioretty, der er i gang med sin tredje sæson som kaptajn for traditionsklubben.

Max Pacioretty havde det svært på isen i december, hvor han slet ikke kom på måltavlen. Den spillemæssige krise har sat yderligere fut under rygterne om et Pacioretty-trade, fordi tanken om, at en luftforandring kunne gavne ham, er nærliggende. Derfor vil amerikaneren formentlig kunne indbringe Montreal en ganske stærk pakke i en handel.

Pacioretty har i sine 601 NHL-kampe lavet 431 point, og derfor ligger hans årsløn på $4,5 millioner i den lave ende, hvis man tager hans pointsnit i betragtning.

I denne sæson har Max Pacioretty lavet 20 point i 39 kampe, hvilket betyder, at han har kostet $225.000 per point. Det er mindre end spillere som Sidney Crosby, Alexander Ovechkin, Evgeni Malkin, Anze Kopitar og Jamie Benn.