NHL: MIKKEL BØDKER TRADET TIL OTTAWA

Foto: Jan Korsgaard

Mikkel Bødker skifter klub. Det er netop blevet offentliggjort, at den danske angriber er blevet tradet til Ottawa Senators, hvor han skal spille efter sommerferien. 

Det er sket i et stort trade mellem Senators og San Jose Sharks.

Handlen sender Bødker, backen Julius Bergman og et sjetterunde draftpick i 2020 til San Jose Sharks, der til gengæld får Mike Hoffman, Cody Donaghey og Ottawas femterunde draft pick i 2020. 

– Mikkel Bødker er en kompetitiv og alsidig tovejs-forward, som kan spille begge wingpositioner. Han har en statistik, der fortæller, at han spiller bedst i de vigtigste kampe, inklusive slutspil og internationale kampe. Hans styrker – ikke mindst hans hurtighed – sammen med hans erfaring og lederskab passer perfekt ind i vores holds vision, lyder det fra Ottawas general manager Pierre Dorion. 

Mikkel Bødker, der spillede en hovedrolle på landsholdet ved det nylige VM, hvor han ikke mindst mod Finland viste verdensklasse, kommer til Ottawa med hele 652 NHL-kampe på sit cv og efter Arizona, Colorado og San Jose, bliver Ottawa hans fjerde NHL-station.

Ottawa Senators kommer fra en forfærdelig sæson, hvor holdet ikke var i nærheden af slutspillet, og det skal altså vendes på en tallerken i den kommende sæson, siger Dorion.

– Dette trade viser vores beslutsomhed i forhold til at styrke holdets fremtid. Vi oparbejder bedre kemi, lederskab og karakter i omklædningsrummet og på isen. Vi er sikre på, at det her er et step i den rette retning for en længerevarende succes, siger han. 

Senators henter altså ligeledes unge Julius Bergman i San Jose – en spiller, der endnu ikke har været i aktion i NHL, men har spillet sammen med Alexander True i AHL hos San Jose Barracuda.

Eftersom Jannik Hansen formentlig også forlader San Jose-organisationen, er det nu op til unge True og Joachim Blichfeld at forsvare de danske farver i den californiske organisation. Begge kommer formentlig til at spille for Barracuda i den kommende sæson. 

For Ottawa er tradet også en kærkommen lejlighed til at slippe af med Mike Hoffman, der som bekendt var “halv hovedperson” i den affære, der har præget overskrifterne i den canadiske by på det seneste. For nylig kom det frem at Hoffmans forlovede, Monica Caryk, blev anklaget for internetmobning af Melinda Karlsson, superstjernen Erik Karlssons hustru, i forbindelse med Karlsson-parrets dødfødte søn, Axel.

Formentlig er der er vis lettelse i Ottawa over at komme af med Hoffman, for det skal nok åbne større muligheder for at holde på den svært ombejlede Karlsson.