NHL: Mestrene sendt på sommerferie

St. Louis Blues brød en negativ stime igennem de sidste fire sæsoner, da det i nat endelig lykkedes dem at komme videre fra første runde i NHLs playoffs, da det blev til sejr over de forsvarende mestre Chicago Blackhawks i kamp7 på hjemmebanen i Scottrade Center i St. Louis.

Blues kom rigtig godt for land i kampens indledende periode, der var kun spillet et minut af kampen, da Jori Lehtera  styrede et skud fra Jay Bouwmeester i mål.

Vigtig start at få på en altafgørende kamp om at komme videre i slutspillet. Intensiteten var høj igennem hele opgøret og hver nærkamp over alt på banen emmede af stor energi og offervilje. Blues bragte sig efter knap 14 minutter foran med 2-0 og de fleste fornemmede måske en tidlig afgørelse?

I hvert fald formåede Blues at holde pucken i live i gæsternes zone og Colton Paryako kunne i to omgange få lov til at afslutte fra blå linje, den sidste afslutning strøg direkte i kassen, da Corey Crawford intet kunne se på grund af trafik foran mål.

Nede med 2-0 så det mere end sort ud for de forsvarende mestre, men Blackhawks mandskabet besidder stor rutine i de afgørende situationer, hvilket de har bevist med tre mesterskaber siden 2010. Gæsterne fik allerede inden første pause reduceret hjemmeholdets føring, ved Marian Hossa, der smart afsluttede i mellem benene på en Blues-back, som gjorde det mere end svært for Brian Elliott i målet at se pucken før den var i mål.

Spillemæssigt var kampen helt lige, begge hold skiftedes til at dominere hinanden, men det var fortsat hjemmeholdet i front på måltavlen, dette blev der dog lavet om på i starten af anden periode, da Kevin Shattenkirk fik hjemmeholdets eneste udvisning i kampen. Blackhawks med powerplay og udeholdet skulle kun bruge 31 sekunder, så havde de udlignet til 2-2 ved Andrew Shaw. Arbejdsmanden med næse for de vigtige momenter, fik lidt heldigt sendt pucken i nettet, efter han forsøgte at finde Patrick Kane på bagstolpen, men i stedet ramte pucken en Blues-back som forsøgt at blokere pasningsmuligheden og gled i mål under en prisgivet Elliott.

Helt lige på alle parametre med indgangen til tredje periode var tilskuerne og folk hjemme i stuerne foran fjernsynsskærmene helt ude på kanten af stolene i bare spænding. En ting var dog sikkert og vist, inden aften var omme, ville en af de to holds fanskarer opleve forløsningens sus og den anden gruppe ville opleve skuffelsen grimme ansigt.

Midtvejs i tredje periode kom Blues pludselig meget tæt på den endelig forløsning, da et opspil fra gæsterne blev stoppet i midtzonen og vendt til en kontra, der så ud til at løbe ud i ingen ting, men en stædig og vedholden Paul Statsny sikrede sig pucken ved banden og tålmodigt fandt han en fri Robby Fabbri på bagrummet, som køligt sendt den sorte gummiskive videre til en helt fri Troy Brouwer foran kassen, der i første omgang styrede pucken på stolpen, men i anden omgang fik gravet pucken i det helt tomme mål, stor umiddelbar forløsning for hjemmeholdets tilskuere.

Alt blev sat på et bræt for de forsvarende mestre, og de sidste minutter blev brugt med en ekstra markspiller på isen i stedet for målmand Corey Crawford. Det lykkedes dog ikke mestrene at komme tilbage og få udlignet kampen, og derfor måtte de se Blues glide videre til næste runde i kampen om Stanley Cup.

Inden kampen var der pres på hjemmeholdet, der ikke har lykkedes med at komme videre fra første runde de tre seneste sæsoner, på trods af hjemmebane fordel, så en enorm forløsning for træner Ken Hitchcock og hans stab, at det endelig lykkes, og hvilken rar revanche at få over holdet der gjorde det af med dem forrige sæson.

Tilbage resterer nu kun Frederik Andersen og hans Anaheim Ducks kamp syv mod Nashville Predators, for at første runde er endeligt færdigspillet, den kamp spilles natten til torsdag kl. 04.05 dansktid, kampen kan ses på viaplay.dk.