NHL: Mestrene på randen af exit

Chicago Blackhawks’ håb om at genvinde Stanley Cup-trofæet svinder. Tirsdag tabte de forsvarende mestre for anden gang i træk til St. Louis Blues, som nu er oppe med 3-1 i serien.

Et nederlag mere vil sende de forsvarende mestre på tidlig sommerferie. Det er de barske realiteter for Chicago Blackhawks, efter at mesterholdet tabte tirsdagens hjemmekamp mod St. Louis Blues med 4-3. Mestrene har tabt begge sine hjemmekampe i årets slutspil, og det har spillet to matchbolde i hænderne på St. Louis.

Det var en skidt start på tredje periode, som for alvor blev dyr for Blackhawks i tirsdagens kamp. Her scorede Blues to gange med bare 190 sekunders mellemrum, og dermed gik de fra 2-2 til 4-2. Den føring fik Chicago ikke indhentet igen trods en reducering godt fem minutter før tid.

Russiske Vladimir Tarasenko var den helt store profil for gæsterne fra St. Louis. Han scorede første periodes eneste mål og var også manden bag 2-2-udligningen i slutningen af anden periode. I mellem de to Tarasenko-mål havde Blackhawks egentlig fået vendt kampen, men Blues tog altså sejren på deres stærke start på tredje periode.

Kampen endte i et masseslagsmål, som udløste hele 11 game misconducts. Hjemmeholdet fik seks af slagsen, mens gæsterne ‘nøjedes’ med fem. Episoden vil nok blive set igennem af NHL’s disciplinærudvalg, men straffene får formentlig ikke betydning for den næste kamp i serien, som spilles i St. Louis på torsdag.

Her er Chicago under enormt pres, for med en sejr vil St. Louis kunne booke en billet til anden runde af slutspillet, mens Blackhawks-spillerne så kan begynde at se sig om efter flybilletter til charterdestinationerne.

Se højdepunkter fra kampen her: