NHL: Mestrene henter Winnipegs kaptajn i stort trade

Foto: Bridget Samuels

Chicago Blackhawks har ambitioner om at genvinde Stanley Cup-trofæet, og torsdag aften styrkede de truppen med Winnipeg Jets’ kaptajn Andrew Ladd, som dermed vender tilbage til Chicago.

30-årige Ladd har kontraktudløb til sommer, og derfor har det i noget tid været ventet, at Winnipeg ville trade ham før trade-deadline. Den canadiske klub har krævet en høj pris for den canadiske wing, og nu har de fundet en klub, som var villige til at betale dette.

Chicago giver et førsterundevalg i årets draft samt den slovakiske forward Marko Dano for Andrew Ladd, derudover må Jets også tage 36% af Ladds løn, for at Blackhawks kan få plads til Ladd under lønloftet. De forsvarende mestre får samtidig den rutinerede back Jay Harrison og forwarden Matt Fraser med i pakken. De to spillere har kun optrådt for Winnipegs farmerhold i AHL i denne sæson, men de har begge NHL-erfaring.

Andrew Ladd, som har lavet 34 point i 59 kampe for Jets i denne sæson, spillede også for Chicago Blackhawks fra 2007 til 2010. Han vandt Stanley Cuppen med Blackhawks i 2010 og har også vundet med Carolina Hurricanes i 2006, så med sin tilbagevenden til “The Windy City” jagter Ladd sin tredje triumf, når årets slutspil begynder.

– Chicago lå helt sikkert på toppen af min liste. Jeg er glad for at få chancen for at vende tilbage dertil og få endnu en chance for at vinde Stanley Cup-trofæet, sagde Andrew Ladd til pressen efter klubskiftet.

Marko Dano, som Winnipeg får med i handlen, er en ganske spændende spiller. Den 21-årige slovak skiftede til Chicago sidste sommer, hvor han var en del af det trade, der sendte Brandon Saad fra Blackhawks til Columbus Blue Jackets. Dano har tidligere været en del af samme talentgruppe i Columbus som danske Oliver Bjorkstrand.

Dano har kun fået 13 NHL-kampe med to point til følge for Chicago i denne sæson, men i sidste sæson viste han lovende takter i Columbus med 21 point i 35 NHL-kampe. I Winnipeg vil vejen til istid nok være noget kortere for Marko Dano, end den var i Chicago, og derfor håber den canadiske klub selvfølgelig, at han for alvor udfolder sit potentiale i Jets-trøjen.

Hvis det lykkes Chicago Blackhawks at vinde Stanley Cup-trofæet i denne sæson, får Winnipeg et tredjerundevalg i 2018-draften med i Ladd-handlen.