NHL: Medie udråber Andersen som Vezina-favorit

Foto: Jan Korsgaard

Frederik Andersen har været stabil i Toronto Maple Leafs-målet i de seneste måneder og er klubbens vigtigste spiller, lyder det fra ishockeymediet The Hockey Writers.

Derfor er danskeren The Hockey Writers’ favorit til at vinde Vezina-trofæet, der gives til NHL’s bedste målmand, når vinderen af titlen skal kåres efter grundspillet.

– Der er ingen tvivl om, at som sæsonen skrider frem, vil Frederik Andersen være med i alle diskussioner af, hvem der er kandidater til Vezina-trofæet i denne sæson, skriver The Hockey News om den store dansker.

28-årige Frederik Andersen har i denne sæson taget sit spil til nye højder. Siden november har han været fremragende i Toronto-målet, hvor han indtil videre har spillet 31 kampe i denne sæson. Det har kastet 20 sejre, en gennemsnitlig redningsprocent på 92,3 og en goals-against average på 2,64 af sig.

Andersen ligger dermed statistisk lidt efter Sergei Bobrovsky fra Columbus Blue Jackets og Andrei Vasilevskiy fra Tampa Bay Lightning, som er The Hockey Writers’ øvrige topfavoritter til at vinde Vezina-trofæet. Mediet peger dog stadig på Frederik Andersen som deres favorit til titlen som NHL’s bedste målmand i denne sæson.

– Han er konsistent og kommer til at tage et langt, sejt træk i denne sæson. Selvfølgelig kan jeg i morgen blive nødt til at sige: “Wow, se Bobrovsky og Vasilevskiy,” men lige nu er jeg på Andersens vogn. Han er en legitim kandidat til Vezina-trofæet, lyder det fra The Hockey Writers-skribenten Mark Shiver.

Frederik Andersen har to gange tidligere modtaget anerkendelser ved NHL Awards. I 2014 kom han med på rookiernes All Star-hold og i 2016 vandt han sammen med John Gibson Jennings-trofæet, fordi Anaheim Ducks var det hold, der havde lukket færrest mål ind i grundspillet.