NHL: Medie spår Bjorkstrand stort gennembrud

Oliver Bjorkstrand fik i den forgangne sæson sin første fulde sæson i NHL for Columbus Blue Jackets, og den danske wing takkede for tilliden og diskede op med 40 point i grundspillet og yderligere tre i slutspillet.

Der kan dog være meget mere i vente fra den 23-årige herningenser. Det mener i hvert fald canadiske Sportsnet, som har Oliver Bjorkstrand med på listen over sine seks breakout-kandidater i den kommende sæson – altså spillere, som kan få deres endelige NHL-gennembrud.

– Man må forvente, at Bjorkstrands scoringsprocent stiger tilbage til 10 procent eller mere, og Tortorella har tidligere fremhævet ham. De ting, træneren siger om, at Bjorkstrand skal udvikle sit tovejsspil, er klassiske udtalelser, når du taler om unge spillere, så når Tortorella bliver mere komfortabel med den spirende Bjorkstrand, kan du se hans vej til mere istid, skriver Sportsnet om baggrunden for at spå et Oliver Bjorkstrand-gennembrud.

Oliver Bjorkstrand står i alt noteret for 61 point i 120 NHL-kampe, og med sin nye tre-årig kontrakt med Columbus Blue Jackets i skuffen, er der lagt op til, at danskeren skal blive en profil på Blue Jackets-holdet i de kommende år.

De fem andre breakout-kandidater på Sportsnets liste er Ondrej Kase fra Anaheim Ducks, Andreas Athanasiou fra Detroit Red Wings, Charles Hudon fra Montreal Canadiens, Jakub Vrana fra Washington Capitals og Vinnie Hinostraza fra Arizona Coyotes.