NHL: McDavid og Edmonton kom igang

Ishockey fænomenet Connor McDavid havde inden sæsonen, fået påduttet sig et enormt forventningspres på sine bare 18årige skuldre. Han har i de første kampe i NHL ikke skuffet, men han har heller ikke været afgørende for Edmonton, men det ændrede han på i nat.

Han scorede nemlig 2 mål og tilføjede tilmed en assist, da Edmonton Oilers vandt sæsonens første sejr med 5-2 på udebane over rivalerne og landsmændene fra Calgary Flames.

Udover Mcdavid kom igang for Oilers, virker det til at hans tilstedeværelse har vækket et andet stortalent, som har kæmpet med karrieren i Oilers, nemlig Nail Yakupov, som blev noteret for 1 mål og 1 assist og som generelt virker til at have fået en mindre opblomstring.

Sidney Crosby fortsat målløs, James Neal brandvarm

Pittsburgh Penguins ser ud til at de er begyndt at vågne stille og roligt efter deres dårlige indledning på sæsonen. I nat vandt de på hjemmebane for anden kamp i streg, denne gang gik det udover over Toronto Maple Leafs, som måtte se sig slået med 2-1.

Det store samtale emne i Pittsburgh, er ikke så meget sejrene, som er begyndt at komme, men mere at NHLs bedste spillere igennem de sidste sæsoner Sidney Crosby endnu ikke har lavet et eneste point i denne sæson, det til trods for at han spiller med en af de reneste målskytter man kan finde i Phil Kessel.

Heldigvis har Penguins Evgeni Malkin, som til gengæld stor spiller og dominere isen  når han er på banen. I nat scorede Malkin til 1-0 på en solo præstation og var også på isen da hjemmeholdet kom på 2-0.

Den tidligere Penguins spiller James Neal, har til gengæld fået en god sæson start sammen med sit Nashville Predators, som i nat vandt 4-3 over straffeslag på udebane over Ottawa Senators. James Neal scorede to mål i ordinær tid og satte også det afgørende mål på straffeslag.

Mestrene vandt for første gang i fire kampe

Chicago Blackhawks vandt 4-1 hjemme over NHLs dårligeste hold lige nu Columbus Blue Jackets, som endnu ikke har fået points i sæsonen. Det var Blackhawks første sejr i 4 kampe og den kom efter solidt spil i alle tre perioder.

To gange scorede mestrene i powerplay og Columbus’ reducerings mål faldt først da hjemmeholdet førte 3-0 midtvejs i tredje periode.

Hovedstadsholdet Washington Capitals, vandt let hjemme over Carolina Hurricanes med 4-1. Capitals gav sæson debut til deres store stjerne Nicklas Bäckstrøm, som kvitterede med 1 mål og 2 assists.

Capitals kaptajnen Alex Ovechkin scorede for tredje kamp i træk og ser ud til at fortsætte sin målscoring fra sidste sæson.

Nattens resultater:

Montreal Canadiens – Detroit Red Wings 4-1

Ottawa Senators – Nashville Predators 3-4 (efs.)

Tampa Bay Lightning – Buffalo Sabres 2-1

Florida Panthers – Dallas Stars 2-4

Washington Capitals – Carolina Hurricanes 4-1

New York Islanders – San Jose Sharks 6-3

Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs 2-1

Chicago Blackhawks – Columbus Blue Jackets 4-1

Calgary Flames – Edmonton Oilers 2-5

Arizona Coyotes – Boston Bruins 3-5