NHL: McDavid hjalp Bødkers klub

Foto: Connor Mah

Edmonton Oilers’ unge stjernefrø Connor McDavid gav en hjælpende hånd til Mikkel Bødker og Colorado Avalanche, da han torsdag scorede det afgørende mål i Oilers’ 2-1-sejr over Minnesota Wild.

Minnesota Wild og Colorado Avalanche er i direkte duel om den sidste slutspilsplads i Western Conference, og torsdag mistede Wild et vigtigt skridt, da de på egen is tabte med 2-1 til Edmonton Oilers, som dermed rykkede væk fra sidstepladsen i Western Conference.

19-årige Connor McDavid har vist skræmmende styrke, siden han vendte tilbage fra sin lange skadespause, og efter to kampe uden point satte den canadiske rookie torsdag et afgørende aftryk. McDavid scorede sejrsmålet for Edmonton, da der resterede syv et halvt minut af tredje periode.

Dermed blev McDavid noteret for sit fjerde sejrsmål i sæsonen, hvor han i alt har produceret 35 point i 33 kampe. Edmontons målmand Cam Talbot havde dog også stor andel i torsdagens overraskende sejr. Han diskede op med hele 29 redninger og blev for fjerde gang i sine seneste fem kampe noteret for en redningsprocent over 96.

Minnesota har med nederlaget stadig to point op til Mikkel Bødker og Colorado, som lige nu sidder på den sidste slutspilsplads i Western Conference. Colorado har spillet en kamp mere end Minnesota.

Edmonton overlod med sejren sidstepladsen i Western Conference til Winnipeg Jets, som torsdag tabte med 3-2 til Detroit Red Wings. Jets var igen uden Nikolaj Ehlers, som sidder ude med en hovedskade, efter at han blev ramt af en vildfaren puck fra Frans Nielsen.