NHL: Matthews skriver kontrakt med Maple Leafs

Det tog sin tid, men torsdag skete det. Toronto Maple Leafs fik en kontrakt i stand med det amerikanske megatalent Auston Matthews, som klubben valgte med førstevalget i sommerens NHL-draft.

Maple Leafs kunne torsdag offentliggøre på sin hjemmeside, at kontrakten med 18-årige Matthews nu er en realitet. Dermed er den amerikanske center klar til at tørne ud for den canadiske storklub, som har store forventninger til det kommende samarbejde.

– Han ved, at vi tror på ham. Det er åbenlyst. Han blev valgt som den første spiller i draften og vi ønsker bare, at han skal være sig selv og ikke prøve at gøre noget ekstraordinært. Han skal bare fortsætte med at spille, som han altid har gjort, og så skal det endelige resultat nok komme af sig selv, siger Toronto Maple Leafs’ general manager Lou Lamoriello til The Canadian Press.

Auston Matthews’ tre-årige entry-level-kontrakt med Toronto indeholder det maksimale beløb, en rookie må få i løn og bonusser. Samlet set tjener den unge amerikaner $11.325.000 i løbet af de næste tre sæsoner, hvilket svarer til det beløb, sidste års førstevalg Connor McDavid tjener i Edmonton Oilers.

Matthews spillede i den forgangne sæson i schweizisk ishockey, hvor han lavede 46 point i 36 kampe for ZSC Zürich. I slutspillet blev topklubben sendt på sommerferie allerede efter fire kampe, hvor holdets unge, amerikanske stjerne bidrog med tre assists.

Toronto Maple Leafs valgte Auston Matthews som den første spiller i årets NHL-draft foran finske Patrik Laine.