NHL: Mathias From ligger til at blive draftet

Foto: Jan Korsgaard

Mathias From gav for nogle uger siden prøver på sit store talent ved U20-VM i Finland, og den unge Rögle-forwards kunnen er ikke gået ubemærket hen. 18-årige From spås således store chancer for at blive valgt i årets NHL-draft.

NHL’s central scoutingbureau har tirsdag frigivet sin seneste rangliste over de unge ishockeytalenter, der kan vælges i årets draft, og her ligger Mathias From helt oppe på en 25. plads på listen over markspillere med base i Europa.

Dermed skal meget gå skævt for From i resten af sæsonen, for at hans navn ikke kommer op på draft-boardet, når årets NHL-draft løber af stablen i Buffalo 24. og 25. juni. Mathias From, som har fået sin ishockeyopdragelse i Frederikshavn, ser dermed ud til at blive den 19. dansker, der bliver draftet af en NHL-klub.

Mathias From er i gang med sin anden sæson i den svenske SHL-klub Rögle. Han har i denne sæson fået sin debut på klubbens førstehold, hvor det er blevet til fem kampe. Det første SHL-point har From fortsat til gode, men han fik lavet både et mål og en assist i de fire kampe han spillede for Danmark ved U20-VM.

From er ikke den eneste dansker, der er med på NHL Central Scoutings seneste rangliste. Flere af hans holdkammerater fra U20-landsholdet har også fundet vej til listen. Nikolaj Krag Christensen fra Rødovre ligger nummer 120 på den europæiske liste, Matias Lassen fra Leksand er nummer 125, mens Aalborg-spilleren Jeppe Jul Korsgaard indtager pladsen som nummer 131 på listen over europæiske markspillere.

På listen over markspillere med base i Nordamerika er der også en dansker med. Christian Mieritz fra OHL-klubben Guelph Storm er rangeret som nummer 182 på denne liste. Umiddelbart er det kun Mathias From, der ligner et oplagt draftemne, men de øvrige danskere kan sagtens have tiltrukket interesse fra NHL-klubberne – særligt i kraft af de flotte præstationer ved U20-VM.

Listen over markspillere med base i Europa toppes af amerikanske Auston Matthews fra Zürich. Matthews ligger foran finnerne Jesse Puljujärvi og Patrik Laine, og disse tre spillere kunne meget vel gå som de tre første i sommerens draft. Førstepladsen på den nordamerikanske liste indtages af den amerikanske forward Matthew Tkachuk.