NHL: Maple Leafs-legende er sovet ind

Den tidligere Toronto Maple Leafs-målmand og firdobbelte Stanley Cup-mester Johnny Bower sov tirsdag ind i en alder af 93 år.

Johnny Bower er en af de helt store legender i Toronto Maple Leafs, og både klubben og NHL-organisationen begræder hans død. Bower døde tirsdag af lungebetændelse, oplyser NHL.com.

– Hele Toronto Maple Leafs-organisationen er kede af Johnny Bowers død. Johnny var elsket af mange for mere end sine Hall of Fame-bedrifter som spiller. Det var hans generøse ånd, hans venlighed og passion for andre mennesker, der gjorde ham til en legende. Toronto Maple Leafs og vores fans står i stor gæld til Johnny for alt det, han gav os og lærte os i løbet af årene. Vi vil savne ham, men vi ved også, at hans tilstedeværelse for evigt vil blive følt af vores klub og vores by, siger Toronto Maple Leafs’ præsident Brendan Shanahan i en officiel udtalelse.

Johnny Bower spillede for Toronto Maple Leafs fra 1958 til 1969, hvor han lagde skøjterne på hylden som 45-årig. Han er grunden til, at ingen Maple Leafs-spiller nogensinde kommer til at bære nummer 1 på ryggen. Det nummer har klubben nemlig for længst trukket tilbage for at ære målmandslegenden.

Toronto vandt fire Stanley Cup-titler med Bower som målmand, og to gange blev canadieren kåret til NHL’s bedste målmand. Han blev i 1976 indlemmet i ishockeyens Hall of Fame.

– Johnny Bower var et lyspunkt for vores sport. Et lys, der vil skinne for evigt. Mens hele NHL-familien sørger over hans død, sender vi dybfølte kondolencer til hans kone Nancy, hans familie og hans utallige vender inden for og uden for ishockeysporten, siger NHL-kommissær Gary Bettman.

Ifølge NHL.com står Johnny Bower noteret for den højeste gennemsnitlige redningsprocent i en NHL-karriere. Han reddede 92,2 procent af alle skud, der blev sendt mod ham i de 552 kampe, han spillede i verdens bedste ishockeyliga.

Johnny Bower kom tidligere i år med på listen over de 100 største NHL-spillere nogensinde.