NHL: Malkin gjorde det onde ved Nielsen og kompagni

Evgeni Malkin var i stort spillehumør, og russeren var med i alle fire Pittsburgh Penguins-scoringer, da de forsvarende Stanley Cup-mestre slog Frans Nielsen og Detroit Red Wings med 4-1.

Allerede tidligt i kampen viste 31-årige Malkin, at han havde i sinde at sætte sit aftryk på kampen. Tre minutter var spillet, da russeren skøjtede sig fri foran mål og bragte Pittsburgh foran med 1-0. Frans Nielsen var på isen ved scoringen og så ud til at være manden, der burde have markeret Evgeni Malkin.

Detroit kom på tavlen, da Justin Abdelkader udlignede i powerplay ti minutter senere, men efterfølgende viste værterne, at de er skarpe i overtalsspillet. Phil Kessel gjorde det til 2-1 med assists fra Sidney Crosby og Evgeni Malkin.

Anden periode var kun et par minutter gammel, da Evgeni Malkin var på spil igen. Russeren scorede sit 19. sæsonmål og sendte for alvor Pittsburgh på sejrskurs. Red Wings fik presset lidt på, men i begyndelsen af tredje periode slog Penguins igen til i powerplay, og så var kampen afgjort. Sidney Crosby stod for den sidste scoring på oplæg af Phil Kessel og Evgeni Malkin.

Malkin blev dermed den helt store spiller med to mål og to assists, og han blev derfor også kåret til kampens first star.

Frans Nielsen fik 16:30 minutters istid for Detroit med to skud på mål og -1 i plus/minus-statistikken til følge.