NHL: Lynet slog ned i Pittsburgh

Pittsburgh Penguins og Tampa Bay Lightning tog i nat dansk tid, fat på Eastern Conference finals, og det var udeholdet der slap bedst fra det møde, da de lykkedes med at vinde, igennem en 3-1 sejr.

Sejren kan dog vise sig at blive dyrt købt, da førstekeeper og Vezina Trophy-nomineret Ben Bishop blev skadet kun 10 minutter inde i kampen. Bishop lavede et vrid i knæet og måtte efterfølgende køres fra isen på en båre i store smerter. Lightning har endnu ikke meldt ud hvor alvorlig skaden er, men det så ikke godt ud for den store keeper.

Lightning overvandt hurtigt chokket over at have mistet Bishop og erstatningen, russiske Andrei Vasilevskiy, stod efterfølgende en brandkamp. Humøret fik endnu et nøk op for gæsterne da et breakaway i slutningen af første periode blev konverteret til scoring af Alex Killorn, der lagde pucken i mellem benene på Matt Murray, der sprællede forgæves.

Penguins skabte en del store chancer kampen igennem, men den sidste skarphed manglede og det kapitaliserede Tampa Bay på, 2-0 kom via en retur puck, hvor Valtteri Filppula smart skød langs isen, så Matt Murray var nød til at give en retur modsat, hvor Ondrej Palat dukkede op og puttede pucken i kassen, på dette tidspunkt var der kun spillet 3 minutter af anden periode.

I slutningen af den midterste periode kom der for alvor gang i den, hvor de to hold udvekslede scoringer, først var det Jonathan Drouin der skød pucken i nettet til 3-0 på en kontra, flot sat op af Palat med et flip-pas. Hjemmeholdet fik dog nyt liv i kampen kort efter, da Sidney Crosby med en genial pasning i mellem egen ben, fandt Patrick Hornqvist, der smed en håndledsskud op i målhjørnet, målet faldt i mens Penguins var i powerplay.

Lightning var presset igennem tredje periode, men det lykkedes det Florida-baseret mandskab at holde stand og holde hjemmeholdet fra fadet, og dermed tage en vigtig sejr, som nu sikre dem hjemmebanefordelen i serien.

Stillingen er 1-0 til Lightning.

Du kan se højdepunkter fra kampen nedenfor: