NHL: Lønloftet ser ud til at blive hævet

728 Vm org

NHL-klubberne får i næste sæson mulighed for at bruge lidt flere penge på deres spillertrup. Det ser ud til at blive en kendsgerning en af de kommende dage.

Spillerforeningen NHLPA stemmer i disse dage om, hvorvidt NHL’s lønloft skal hæves i den kommende sæson. Ifølge TSN’s Pierre LeBrun er det blevet foreslået, at lønloftet i 2017/18-sæsonen skal ligge på $75 millioner.

Spillerne har ikke nogen interesse i ikke at have lønloftet, så den nye grænse for, hvor meget klubberne kan spendere i løn, ser ud til at blive en realitet.

Lønloftet har i den forgangne sæson ligget på $73 millioner, så der bliver formentlig tale om en stigning på to millioner dollars. I 2015/16-sæsonen lå lønloftet på $71,4 millioner, så over en to-årig periode vil der altså blive tale om en stigning på op mod fire millioner dollars.

Den klub, der lige nu har størst problemer med at komme under lønloftet, er Chicago Blackhawks. De har ifølge capsitet CapFriendly allerede spillere tilknyttet til en samlet løn på $77,5 millioner i den kommende sæson. Selvom det hævede lønloft kommer klubben til hjælp, skal Blackhawks altså stadig skille sig af med en løntung spiller eller to.