NHL-legender runder skarpt hjørne

Mario Lemieux og Patrick Roy har forhåbentlig masser af luft i lungerne, for mandag skal de to NHL-legender begge puste 50 lys på lagkagen ud.

Lemieux og Roy har tilsammen vundet Stanley Cup-trofæet seks gange, og det er to af de bedste ishockeyspillere i historien, som fylder 50 år 5. oktober.

De to canadiere har spillet i NHL på omtrent samme tid som historiens allerstørste, Wayne Gretzky, og både Lemieux og Roy var på flere tidspunkter lige så toneangivende i ligaen, som “The Great One”. Mario Lemieux lavede 1723 point i 915 kampe for Pittsburgh Penguins, som han spillede for i hele sin NHL-karriere, og som han nu ejer.

Lemieux vandt Stanley Cuppen med Penguins i både 1991 og 1992, men på det punkt bliver han overgået af Patrick Roy, som vandt ishockeysportens mest eftertragtede trofæ hele fire gange. To af triumferne hentede Roy med Montreal Canadiens, mens de sidste to titler blev vundet med Colorado Avalanche, som Roy i dag er træner for.

Patrick Roy tog målmandsspillet til nye højder, og han blev i 2004 kåret til den bedste målmand i NHL nogensinde. Roy spillede 1029 kampe i sin NHL-karriere, som strakte sig fra 1985 til 2003.