NHL: Larsen topscorer på istid i sin Canucks-debut

Foto: Jan Korsgaard

Philip Larsen debuterede tirsdag for Vancouver Canucks, da det canadiske mandskab på udebane mødte San Jose Sharks i en træningskamp. Hajerne vandt opgøret med 3-2 efter overtid.

Der var masser af istid til 26-årige Larsen, som spillede sin første NHL-kamp i mere end tre år. Faktisk var danskeren med sine 22 minutter og 41 sekunder den mest benyttede Canucks-spiller i kampen. Philip Larsen kvitterede med et skud på mål, et hit og et blokeret skud. Umiddelbart en kamp på det jævne fra den danske back.

– Det handler om timing og om at vænne sig til duellerne på den lille is. Jeg synes, vi var lidt på hælene i den første halvdel af kampen og havde svært ved at komme i gang. Jeg følte mig mere komfortabel, som tiden gik, men vi kunne ikke udnytte vores powerplay. Der var både nogle gode og nogle dårlige momenter. Vi prøvede at forcere tingene og mistede pucken. Vi skulle have taget det mere roligt, siger Philip Larsen til Vancouver-avisen The Province.

Philip Larsen er blevet hentet tilbage til NHL efter et par succesfulde sæsoner i KHL. Larsen er udset til at skulle være en vigtig faktor i Vancouvers powerplay, og den rolle formåede han ikke at fylde helt ud i sin debutkamp for klubben.

– Jeg synes ikke, at han tog styringen så meget, som han skal, men det er hans første kamp og han skal lige finde sig til rette, sagde Vancouver Canucks’ head coach Willie Desjardins efter kampen til The Province.

Canucks var foran to gange i tirsdagens kamp og førte med 2-1 indtil 23 sekunder før tid, hvor Tommy Wingels udlignede for Sharks og sendte kampen i overtid. Her blev Kevin Labanc matchvinder for San Jose efter et minut og fem sekunders spil.

Philip Larsen var ikke den eneste dansker, der var i aktion i tirsdagens NHL-træningskampe. Nicklas Jensen fik 13:20 på isen for New York Rangers i en 5-2-sejr over New York Islanders. Jensen noterede sig for to skud på mål, to hits og et blokeret skud.