NHL: Lars Eller har fundet momentum på rette tidspunkt

Lars Eller stod for tre point i nat, da Washington vandt stensikkert med 6-2 over Tampa Bay i Conference-finaleserien i nat og på den måde bragte sig op med 2-0 i kampe. I flere kampe på det seneste i playoffs, har han været den forward hos Capitals, der har fået flest minutter på isen, så den danske center er i den grad blomstret op på det helt rette tidspunkt af sæsonen.

Dermed ikke sagt, at Lars Eller ikke har spillet et solidt grundspil – for det har han – men han synes at have løftet sit spil et nøk eller to ekstra i slutspillet. Her han måttet dække ind for en skadet Nicklas Bäckström, og det har Lars Eller gjort på fineste vis. 

Han står lige nu med 11 point i 14 Stanley Cup-kampe og føler sig helt komfortabel med sin udvidede rolle på Washingtons stærke mandskab. Samtidig bliver han også hyldet af både holdkammeraterne og træner Barry Trotz. 

– Han har alle de kvaliteter, som en playoff-spiller skal have. Han er stor, stærk og har masser af erfaring. Han er konkurrencedygtig på højeste niveau og spiller lige nøjagtig op til sit bedste lige nu. Vi har folk, der har steppet op, og Lars er en af dem – endda på bedste manér. Han er bare en god ishockeyspiller, lyder det fine skudsmål fra Trotz til NHL.com. 

– Måske får han ikke den samme anerkendelse og genkendelse som spillere som Evgeny Kuznetsov og Nicklas Bäckström. Men vi ved præcis, hvor værdifuld, han er. Det samme gør spillerne i omklædningsrummet, fortsætter Washington-træneren. 

Selv siger Lars Eller, at han elsker at spille kampe, hvor der virkelig er noget på spil – som i de pågående Conference-finaler. 

– Jeg holder af slutspillet. Jeg tager det mig, når indsatsen er højere og der er mere på spil. Det bringer det bedste op i mig. Med Nick (Nicklas Bäckström) ude, får jeg flere minutter. Rollen ikke er så forskellig som normalt, men jeg er bare mere på isen, siger Lars Eller – også til NHL.com. 

– Jeg holder af min rolle, og jeg holder af at spille i trænerens system. Der er et hav af ting, der har ramt mig positivt, men i det her system, har jeg stor frihed rent offensivt, samtidig med, at jeg har god opbakning fra mine medspillere. Det var ikke svært for mig at forlænge kontrakten med Washington, siger Lars Eller, der for nylig skrev en femårig kontrakt med klubben.

Men først jager han altså en Stanley Cup-titel som den første dansker nogensinde. Både han og Nikolaj Ehlers (Winnipeg) har gode kort på hånden.

Og tænk, hvis vi får en regulær “danskerholdsfinale” derovre, som afslutning på ishockeysæsonen.