NHL: Kings smadrede mestrene

Los Angeles Kings viste skræmmende styrke før slutspillet, da de mandag vandt med hele 5-0 på udebane mod de forsvarende mestre fra Chicago Blackhawks.

Der var fysikken og skarpheden til forskel, da to af de største Stanley Cup-favoritter i Western Conference mandag mødtes i det, der kunne være en forsmag på en drabelig slutspilsserie. I de seneste fire sæsoner har der stået enten Los Angeles Kings eller Chicago Blackhawks på Stanley Cup-trofæet, men i mandagens møde, var der ingen tvivl om, hvilket hold der var stærkest på dagen.

På mål af Kris Versteeg, som i juni var med til at vinde mesterskabet med Chicago, Milan Lucic, Vincent Lecavalier, kaptajn Dustin Brown og Tyler Toffoli lykkedes det Kings at vinde med hele 5-0 i United Center, hvor Chicago Blackhawks tog imod.

Jonathan Quick leverede en formidabel præstation i Los Angeles-målet og noterede sig for sit 41. shutout i NHL-karrieren efter at have reddet 32 skud. Dermed gik Quick forbi Frank Brimsek og John Vanbiesbrouck på shutout-listen og blev den amerikanske målmand med flest shutouts nogensinde.

I mandagens kamp så Los Angeles ud til at have fundet opskriften på at stække Chicago. Kings-backstjerne Drew Doughty beskrev efter kampen, hvilke midler Kings forsøgte at benytte.

– Vi prøver at spille fysisk mod dem. De er ikke et særligt fysisk hold. De er mere et spilstærkt hold, kan du sige, så det, vi prøver at gøre, er at spille fysisk og undgå at give dem ret meget plads, især ikke til deres profiler, fortalte Doughty til NHL.com.

Los Angeles bevarede med sejren forspringet på to point ned til Anaheim Ducks i Pacific Division. De to californiske mandskaber viste for alvor deres styrke i mandagens kampe, hvor Anaheim vandt med hele 7-1 over New Jersey Devils, så der er formentlig ingen af de øvrige mandskaber i Western Conference, der er specielt interesserede i at møde Kings eller Ducks i slutspillet.

I øjeblikket står Nashville Predators til at møde Los Angeles Kings i første runde af slutspillet, mens Anaheim Ducks ser ud til at blive matchet med divisionsrivalerne fra San Jose Sharks. Chicago Blackhawks vil med den nuværende stilling komme til at stå over for St. Louis Blues i første runde.

Blues fik en på hatten mandag, hvor de tabte med 7-4 på udebane til Calgary Flames. Nashville Predators vandt deres udekamp mod Edmonton Oilers med 3-2, mens det danskerløse møde mellem Vancouver Canucks og Winnipeg Jets endte med en Jets-sejr på 5-2.