NHL: Kæmpe trade-drama endte lykkeligt

Alt så ud til at være faldet på plads, men NHL underkendte handlen, og så måtte Pittsburgh Penguins og Ottawa Senators trække i arbejdshandskerne igen.

Det kom fredag frem, at Pittsburgh havde sikret sig Ottawa-centeren Derick Brassard i en handel, hvor de seneste to sæsoners Stanley Cup-vindere sendte et førsterundevalg i årets draft, backen Ian Cole og målmandstalentet Filip Gustavsson den modsatte vej.

NHL ville dog ikke acceptere handlen, fordi Pittsburgh ikke kunne finde plads til Brassards løn på $5 millioner om året under lønloftet, og derfor måtte en tredje klub involveres, så tradet kunne blive en realitet.

Vegas Golden Knights bød sig til, og det endte med, at de blev nøglen, der fik handlen til at ende lykkeligt, så Derick Brassard nu kan kalde sig Pittsburgh Penguins-spiller.

Samlet endte handlen sådan, at Pittsburgh sikrede sig Derick Brassard, samt forwarden Vincent Dunn og et tredjerundevalg i årets draft fra Ottawa.

Ottawa fik Ian Cole, rettighederne til Filip Gustavsson, et førsterundevalg i årets draft og et tredjerundevalg i næste års draft fra Pittsburgh.

Vegas Golden Knights indvilligede i at betale 40 procent af Derick Brassards løn og fik til gengæld forwarden Ryan Reaves og et fjerderundevalg i årets draft. Las Vegas-klubben sendte så den svenske forward Tobias Lindberg til Pittsburgh.

På den måde gik det hele op i det, Pittsburgh Penguins’ erfarne general manager Jim Rutherford betegnede som en af sine sværeste handler nogensinde.

– Dette er det mest komplekse trade, jeg har lavet. Trevejshandler er svære at lave. Vi troede, at vi havde en aftale tidligere på dagen, men det lykkedes ikke. Vi var nødt til at lave nogle ændringer. Det tog lidt længere tid end normalt, fordi der var problemer i forhold til lønloftet, sagde Jim Rutherford ifølge NHL.com.