NHL: Jets gør målmandsstjerne til en af de højst lønnede

Foto: Jan Korsgaard

Connor Hellebuyck fik sit helt store NHL-gennembrud i den forgangne sæson, og det har Winnipeg Jets nu belønnet ham for.

Jets har indgået en seks-årig kontrakt med den 25-årige amerikaner, som har været restricted free agent siden 1. juli. Kontrakten har en værdi af $37 millioner.

Med en årsløn på $6,17 millioner bliver Connor Hellebuyck en af NHL’s bedst betalte målmænd. Svenske Henrik Lundqvist fra New York Rangers er med sin årsløn på $8,5 millioner den højst lønnede målmand i ligaen, og efter ham følger Sergei Bobrovsky, Pekka Rinne og Tuukka Rask.

Connor Hellebuyck rykker med sin nye kontrakt ind på sjettepladsen på NHL-målmændenes lønrangliste, hvor Winnipeg Jets-målmanden kommer til at tjene lidt mere end Braden Holtby, som førte Washington Capitals til Stanley Cup-titlen i denne sæson.

Hellebuyck spillede fremragende i 2017/18-sæsonen, hvor han i 67 grundspilskampe blev noteret for en gennemsnitlig redningsprocent på 92,4. Det betød, at Jets-målmanden var en af de tre nominerede til titlen som årets målmand i NHL. En titel, Pekka Rinne fra Nashville Predators løb med.

Winnipeg valgte Connor Hellebuyck i femte runde af draften i 2012, og amerikaneren har spillet 149 kampe for den canadiske klub.