NHL: Jannik Hansen kommenterer på trade-rygter

Foto: Jan Korsgaard

Jannik Hansen er ude i kulden i San Jose Sharks. Den danske wing har kun spillet 28 kampe for klubben i denne sæson, og det har fået rygterne om et trade til at svirre.

Der er er trade-deadline i NHL 26. februar, og 31-årige Hansen er blevet nævnt som en af de spillere, der kan skifte klub, mens vinduet er åbent. Jannik Hansens kontrakt med San Jose Sharks, som han blev tradet til i sidste sæson, udløber til sommer. Intet tyder på en forlængelse, og derfor vil Sharks måske skille sig af med danskeren for at få en lille smule for ham.

– Det er ude af mine hænder. Hvis det sker, så sker det. Det var det samme for mig sidste år, hvor jeg blev tradet, siger Jannik Hansen til TV 2 SPORT.

Jannik Hansen har ikke været i kamp for San Jose siden 23. januar, hvor han fik ni minutter på isen i danskeropgøret mod Winnipeg Jets. Siden nytår er det kun blevet til tre NHL-optrædener for den danske veteran, som har spillet over 600 kampe i ligaen.

– Jeg vil gerne spille. Hockeyspillere vil spille. Jeg føler ikke rigtig, jeg kan gøre noget ved det selv – selvfølgelig kan man arbejde hårdt til træning. Det er én ting. Men det er svært at komme ind i en kamprytme, når man får lov at spille to, tre, fire kampe om måneden. Man føler ligesom pucken er ens fjende og spillet går meget hurtigere, end man er vant til. Så det er svært ligesom at bryde rytmen, siger Jannik Hansen til TV 2 SPORT.

Trods den uholdbare situation er Jannik Hansen ikke som sådan ked af at være i San Jose Sharks, hvor han er holdkammerat med Mikkel Bødker. Den manglende spilletid kommer dog med al sandsynlighed til at betyde, at han senest til sommer søger nye græsgange. Hvis ikke Sharks trader ham inden trade-deadline.

– Jeg står i denne her situation for første gang i efterhånden lang tid, og det gør da, man har lidt mere frihed. Hvad skal vi næste år? Man ved ikke, hvad der er planlagt for en. Det er da lidt spændende. Selvfølgelig havde jeg da håbet, at jeg stod med lidt bedre kort på hånden, end jeg gør lige nu, men sådan er situationen. Der er en ny vej, der åbner sig på et eller andet tidspunkt, men det ved jeg ikke lige for øjeblikket, lyder det fra Jannik Hansen.