NHL: Har Calgary-exit åbnet OL-døren for Jagr?

Foto: Dinur

Jaromir Jagr har ikke fundet sit topniveau i denne sæson, og et farvel til NHL i utide synes at være rykket nærmere. Det kan betyde, at han kommer på isen for Tjekkiet ved det forestående vinter-OL i Pyeongchang.

45-årige Jagr skrev kort før sæsonstart kontrakt med Calgary Flames, men i 22 kampe for klubben er det blot blevet til et mål og seks assists. I lørdags kunne canadiske Sportsnet fortælle, at Flames og Jagr forsøgte at finde en måde at ophæve deres samarbejde på, og et brud ser nu ud til at nærme sig.

Calgary har fire udekampe i træk foran sig, men Jaromir Jagr er ikke rejst med resten af holdet til Minnesota, hvor den første af kampene spilles. Det kunne Kristen Odland fra avisen Calgary Sun, som følger Flames tæt, tirsdag oplyse.

Jaromir Jagr har siddet ude med en mindre skade siden nytårsaften, men han skulle være spilleklar igen, så det er formentlig ikke skaden, der holder ham ude. Nordamerikanske medier spekulerer derfor, at tjekken måske har spillet sin sidste kamp for Calgary og i NHL i det hele taget.

Altid velunderettede Bob McKenzie fra TSN fortalte i sidste uge, at Flames og Jaromir Jagr på forhånd havde lavet en aftale om, at de kunne ophæve kontrakten, hvis ikke samarbejdet fungerede som ønsket. Det kan komme på tale nu, og et farvel til NHL vil samtidig åbne muligheden for at Jagr kan deltage i vinter-OL i februar.

Jaromir Jagr indstillede ellers officielt sin landsholdskarriere i 2015, men mon ikke endnu en olympisk turnering virker tillokkende? Det vil i så fald give den tjekkiske legende mulighed for at tage afsked med sporten på den helt store scene, fordi Jagr vil løbe med størstedelen af opmærksomheden ved et OL, som er uden NHL-deltagelse.

Jaromir Jagr vandt i 1998 olympisk guld med Tjekkiet ved legene i japanske Nagano.