NHL: Islanders dropper tidligere KHL-stjerne

New York Islanders hentede i sommer den tjekkiske forward Jan Kovar til klubben, men den tidligere KHL-stjerne synes færdig i NHL, før han har spillet sin første kamp i ligaen.

28-årige Kovar er blevet placeret på waiveren af New York Islanders, som ønsker at ophæve hans kontrakt. Dermed bliver den tjekkiske center snart fri til at se sig om efter en ny klub.

Jan Kovar skrev i juli under på en et-årig kontrakt med Islanders, som kvitterede med en årsløn på $2 millioner. Den dobbelte KHL-mester formåede dog ikke at spille sig på holdet i klubben fra Brooklyn, og Islanders sendte ham derfor ned til deres farmerklub Bridgeport Sound Tigers i AHL.

Kovar mødte dog ikke op i AHL-klubben, og derfor bliver hans kontrakt revet i stykker, så snart formalia er på plads. Jan Kovars fire preseason-kampe, hvor han lavede et mål og en assist, blev dermed hans eneste for Islanders.

I KHL står Jan Kovar noteret for 286 point i 285 kampe, og han har vundet to mesterskaber med Metallurg Magnitogorsk. Kovar har også spillet både OL og flere VM-turneringer for Tjekkiet.