NHL: Ishockeyen er fjenden i Henrik Lundqvists familie

728 Vm org
Foto: Jan Korsgaard

Han er ‘Kongen af Manhattan’ og højt elsket i sit hjemland, Sverige.

Stjernemålmanden i NHL-klubben New York Rangers, Henrik Lundqvist, har nydt – og nyder stadig – stor succes på ishockeybanen, hvad enten det er i Nordamerika eller i kampe for sit land.

Men livet som ishockeyspiller på absolut højeste niveau har også haft visse omkostninger for den 35-årige keeper.

Henrik Lundqvist har boet i New York siden 2005, og siden er han blevet far til to piger. Men ishockeykarrieren i Nordamerika har betydet lange perioder, hvor han ikke har været sammen med sin familie.

– Lige nu er ishockeyen fjende derhjemme. De synes, at den tager lidt for meget tid, og at jeg er for meget væk, siger han i et interview med Göteborgs-Posten.

Henrik Lundqvist fortæller, at hans to piger stadig er for små til at forstå, hvilken status han har i kæmpemetropolen New York og generelt i ishockeyverdenen.

– Haha, nej det har de ikke forstået. Den ældste begynder at forstå, hvorfor folk kommer og ser til – oftest omkring kampene. Men der kan være en del spørgsmål om, hvorfor folk tager billeder, men de forstår mere og mere. Jeg ved dog ikke, om de synes, det er sjovest at spise slik i ‘green room’, eller om det er at se kampen. Men de kan lide det, og det er fedt, siger han til den svenske avis.

Senest har Henrik Lundqvist været i aktion for Sverige under VM i Köln og Paris i maj i år. Her opnåede han decideret kæmpesucces, idet han vandt guld med Sverige.

Lundqvist stødte til truppen med to gruppekampe tilbage, og han vandt ikke bare dem, men også de tre følgende slutspilskampe.

I finalen mod Canada blev Henrik Lundqvist den helt store oplevelse, da han reddede 42 og 43 skud. Og så blev han passende udråbt som ’Kongen af Köln’.

– Jeg tror, at alle har oplevet en lignende følelse. At man har præsteret på højt niveau under største pres, og al adrenalinen og glæden som skylder ind over en. Alle hopper ud på isen og skriger, og det er noget, jeg har drømt om, siden jeg var en lille dreng, siger han om oplevelsen med at få VM-guld.