NHL: Ingen pointrekord til Ehlers i vild ishockeykamp

728 Vm org
Foto: Jan Korsgaard

Nikolaj Ehlers havde søndag mulighed for at tage rekorden for flest danske point i en NHL-sæson fra Frans Nielsen, men det lykkedes ikke for Winnipeg Jets-danskeren i hjemmekampen mod Minnesota Wild.

Kampen i MTS Centre bød altså ikke på nogen Ehlers-rekord, men til gengæld havde den nærmest alt andet. Ni mål, et kæmpe comeback og en forløsende sejr til hjemmeholdet Winnipeg, som vandt opgøret med 5-4.

At det skulle blive så tæt, som det blev, var der bestemt ikke noget, der tydede på i første periode. Her dominerede Minnesota spillet og vandt skudstatistikken med 14-7, men det var Jets, der var skarpe foran kassen. Tre gange satte værterne pucken i nettet uden, at gæsterne kom på måltavlen.

Dustin Byfuglien gjorde ondt værre for Wild i begyndelsen af anden periode, hvor han scorede til 4-0 på Winnipegs ottende skud i opgøret. Devan Dubnyk blev noget overraskende i Minnesota-målet, men signalet var formentlig, at han og de øvrige Wild-spillere selv måtte kæmpe sig op af det hul, de var dumpet ned i.

På forunderlig vis lykkedes det faktisk Minnesota at komme tilbage. Winnipeg-defensiven tog sig en blunder midtvejs i anden periode, og det udnyttede Charlie Coyle til at reducere. Mikael Granlund fik barberet føringen yderligere ned, og med to scoringer sørgede Chris Stewart for, at der stod 4-4 på måltavlen, da perioden var omme.

Den stilling holdt næsten 13 minutter ind i tredje periode, men så fik Josh Morrissey scoret det forløsende mål, som sikrede Jets en 5-4-sejr. Nikolaj Ehlers var på isen, da sejrsmålet blev scoret, og endte på +1 i plus/minus-regnskabet. Til gengæld blev det ikke til nogen pointrekord i et opgør, hvor Ehlers fik 15:44 minutters istid, men noget atypisk ikke blev noteret for skud på mål.

Sejren var Winnipegs anden i træk, mens Minnesota nu har tabt fem kampe på stribe. Det er dog stadig Wild, der ligger solidt inde i slutspilsvarmen, mens Jets har ti point op til en wildcard-billet.

Se højdepunkter fra den vilde kamp her: