NHL: Ingen canadiske hold i slutspillet for første gang i 46 år

Onsdag aften blev det næsten utænkelige – som dog i flere uger har været under opsejling – en realitet. Ingen af de syv canadiske NHL-klubber har nu længere mulighed for at spille sig i slutspillet, som dermed bliver uden canadisk deltagelse for blot anden gang i historien.

Det er første gang siden 1970, at der ikke kommer et canadisk NHL-hold med i slutspillet. Ottawa Senators var det sidste hold fra ishockeyens moderland, som havde en matematisk chance for at komme med, men den forduftede onsdag, hvor Philadelphia Flyers slog Washington Capitals. Dermed hjalp det ikke noget, at Senators selv slog Winnipeg Jets.

Den canadiske krisesæson kommer året efter, at fem af de syv canadiske NHL-klubber faktisk formåede at spille sig i slutspillet sidste år. Året forinden var det dog kun Montreal Canadiens, som repræsenterede Canada i NHL-slutspillet, så det var ikke helt uventet, at et år uden slutspilshockey i Canada kunne blive en realitet.

Nogle af de største canadiske ishockeystjerner spiller på amerikanske hold, så NHL-slutspillet skal nok blive fulgt tæt i Canada. Ifølge Ottawa Senators’ amerikanske forward Bobby Ryan bliver kampen om Stanley Cup dog ikke helt den samme, når Canada ikke har en repræsentant med.

– Der bliver stille her. Uanset, hvor vi var – selv i Calgary og andre arenaer – håbede fansene at vi kunne repræsentere Canada på slutspilskortet, fordi uden et canadisk slutspilshold ved jeg ikke, hvor folk gør af sig selv, siger Bobby Ryan ifølge The Canadian Press.

Montreal Canadiens lignede i starten af sæsonen et sikkert på en slutspilsdeltager. Holdet vandt 19 af sine første 26 kampe, men løb så ind i en skade til stjernemålmanden Carey Price og en formkrise, som har varet i resten af sæsonen. Holdets danske forward Lars Eller er selvfølgelig skuffet over, at det ikke bliver til slutspilshockey i år, men han ser ret lyst på de canadiske klubbers fremtid.

– Tingene skal nok vende. Det vigtigste er ledelse – scouting og drafting. Det er ikke nogen hemmelighed, at nogle canadiske hold har svært ved at trække stærke free agents til, men hvis et hold får nok høje draftvalg, skal de nok få deres organisation på ret kurs. Sådan plejer det at gå, siger Lars Eller til The Canadian Press.

Det canadierløse NHL-slutspil begynder 13. april.