NHL indfører “offside-kameraer” i slutspillet

NHL-trænerne har i denne sæson fået mulighed for at få dommerne til at se tvivlsomme spil igennem, og i slutspillet får dommerne endnu bedre mulighed for at nå frem til den korrekte kendelse. Her bliver der nemlig sat kameraer op ved blå linje.

NHL-klubbernes general managers er i disse dage samlet i Florida for at diskutere og evaluere en række initiativer. Et af emnerne på dagsordenen er den såkaldte “Coach’s Challenge”, som blev indført før denne sæson. Systemet har i flere år været brugt i blandt andet NFL, og det går i al sin enkelthed ud på, at trænerne kan bruge en challenge på at få dommerne til at se et spil igennem.

Challenge-systemet har allerede været i brug flere hundrede gange i denne sæson. En af de ting, som trænerne oftest ønsker at få dommerne til at se igennem, er, om der var offside i sekunderne op til en scoring. 69 mål er blevet set igennem for offside, og i 27 tilfælde er scoringerne efterfølgende blevet underkendt.

Det kan til tider være svært for dommerne at afgøre, om der var offside forud for en scoring, men når slutspillet begynder, får dommerne lidt bedre vilkår. Her bliver der nemlig sat kameraer op ved blå linje i de 16 arenaer, der skal spilles slutspilshockey i.

NHL har testet blå linje-kameraerne i forbindelse med årets All Star-kamp og i ligaens seneste to udendørskampe. Erfaringerne har været gode, og derfor bliver kameraerne nu standard i NHL, når slutspillet begynder i næste måned.

Der vil være kameraer ved blå linje i alle 30 NHL-arenaer fra starten af næste sæson.