NHL: Hurricanes hiver to tjekker ind i folden

Carolina Hurricanes tredoblede søndag sit antal af tjekkiske spillere, da klubben hentede både en back og en forward ind få dage før sæsonstarten i NHL.

Hurricanes har skrevet kontrakt med den 28-årige back Jakub Nakladal, som sidste år rykkede fra europæisk til nordamerikansk ishockey for første gang i sin karriere. Her var han en del af holdet i Calgary Flames, hvor det blev til 27 kampe og fem point i NHL samt 35 kampe og 14 point i AHL.

Nakladal var med på Tjekkiets World Cup of Hockey-hold, hvor han var på isen i holdets tre gruppekampe. Jakub Nakladals aftale med Carolina gælder for den kommende sæson og indbringer ham $600.000.

Hurricanes brugte også søndagen på at hente en tjekkisk forward. På waiveren gaflede klubben den 23-årige wing Martin Frk, som Detroit Red Wings forsøgte at sende ned på klubbens AHL-hold. Det lykkedes ikke, for Carolina var så interesserede i den skarpe afslutter, at de samlede ham op.

Martin Frk har endnu ikke spillet nogle NHL-kampe i sin karriere, men han viste i sidste sæson sit værd i AHL, hvor han scorede 27 mål og lavede 44 point i 67 kampe for Detroits farmerklub Grand Rapids Griffins.

Detroit valgte Frk i anden runde af 2012-draften. Red Wings har siden været i gang med at køre ham i stilling til en plads på klubbens NHL-hold, og Frk kunne meget vel have fået sin NHL-debut for traditionsklubben i denne sæson, hvis ikke Carolina havde nappet ham. Nu er spørgsmålet så, om Martin Frk bryder igennem i Hurricanes-trøjen.