NHL: Hjælpende hånd fra Eller til Bjorkstrand i kampen om PO-plads

Foto: Dinur

Hvem ved, om der er røget en sms i retning af Lars Eller fra Oliver Bjorkstrand i nat.

I hvert fald var det temmelig vigtigt for Bjorkstrand, at de forsvarende mestre fra Washington i nat slog Montreal med 2-1. Det betyder, at Columbus nu er á point med Montreal i kampen om den sidste plads i slutspillet i Eastern Conference.

Columbus har endda en kamp i hånden for matcherne mod NY Rangers og Philadelphia i de kommende dage, og har også fordel af “første tie-breaker” ved pointlighed, så vidt denne skribent kan regne ud, er to point altså nok for Blue Jackets.

Tilbage til Washington, der snuppede titlen i Metropolitan Division og dermed altså er andenseedet i den østlige NHL-del i slutspillet.

Lars Eller indtog nemlig en hovedrolle som første målscorer og Third Star i kampen, der sikrede Capitals divisionstitlen.

Danskeren var lynhurtig i sin spilopfattelse og knivskarp med baghånden, da han i første periode fik serveret en pasning fra svenske Carl Hagelin i første periode. Eller tog den til sig og lagde en baghånd op bag Carey Price i Montreal-buret. 

Nic Dowd blev matchvinder for Capitals med sit mål tidligt i anden periode, og Lars Eller indtog titlen som 3rd Star i kampen efter 17 minutter på isen og nedenstående fine mål.