NHL: Her er prisen for Erik Karlsson

Foto: Bridget Samuels

Erik Karlsson er efter flere måneders spekulationer torsdag blevet tradet fra Ottawa Senators til San Jose Sharks.

Den svenske superstjerne har i længere tid været meldt på vej væk fra Ottawa, og kort før årets training camps begynder, faldt en handel på plads.

Ottawa har tradet Erik Karlsson og den canadiske AHL-forward Francis Perron til San Jose i bytte for den stærke center Chris Tierney, backen Dylan DeMelo, forwardtalentet Josh Norris, som Sharks valgte i første runde af 2017-draften, og den lettiske AHL-forward Rudolfs Balcers, der gjorde en rigtig god figur ved VM i Danmark tidligere i år.

San Jose sender desuden et konditionelt førsterundevalg i 2020-draften og et konditionelt andenrundevalg i 2019-draften til Ottawa i bytte for den svenske backstjerne. Det bekræfter den californiske klub.

28-årige Erik Karlsson har spillet i Ottawa i hele sin NHL-karriere, hvor han står noteret for 518 point i 627 kampe. Han blev kåret til NHL’s bedste back i 2012 og 2015 og har hele fire gange været backtopscorer i ligaen.

Erik Karlssons nuværende kontrakt udløber næste sommer, men han forhandler formentlig en forlængelse på plads med Sharks inden længe. Hvis Karlsson forlænger med San Jose får Ottawa et konditionelt andenrundevalg i 2021-draften.