NHL: Her er kandidaterne til rookie-titlen

Foto: Connor Mah

Kandidaterne til det prestigefyldte Calder Trophy blev mandag udpeget. Connor McDavid, Artemi Panarin og Shayne Gostisbehere kæmper om at blive årets rookie i NHL.

Tre spillere med meget forskellige baggrunde er i finalen om at vinde Calder-trofæet i denne sæson. Chicago Blackhawks’ Artemi Panarin var allerede et stort navn i KHL, inden han i denne sæson tog NHL med storm. Philadelphia Flyers-backen Shayne Gostisbehere har været en stor oplevelse i denne sæson, efter at han næsten missede hele sidste sæson som følge af en skade, og så er der Connor McDavid, som i årevis har haft store forventninger knyttet til sig.

19-årige McDavid har været den store oplevelse i NHL, som ishockeyfans verden over havde imødeset, og der hersker vist ingen tvivl om, at canadieren er den suverænt bedste unge ishockeyspiller i verden. Vinder han så Calder-trofæet? Måske ikke, fordi McDavid brækkede kravebenet i løbet af sin rookiesæson og spillede derfor kun 45 kampe. Til gengæld lavede han hele 48 point for Edmonton Oilers.

23-årige Shayne Gostisbehere var fremragende på Flyers’ backlinje. Med 46 point i 64 kampe satte han et stærkt aftryk offensivt, og defensivt var det også ganske stabilt for amerikaneren, som endte med fine +8 i plus/minus-regnskabet.

24-årige Artemi Panarin har virkelig grebet den chance, han fik af Chicago Blackhawks. Den dygtige russer lavede hele 77 point i 80 grundspilskampe for de forsvarende mestre, som igennem hele sæsonen viste ham stor tillid. Panarin ligner umiddelbart de fleste eksperters favorit til titlen som årets rookie, men kan Gostisbeheres forrygende gennembrud eller McDavids blændende talent vriste trofæet fra russeren?

En lille bonusoplysning omkring Connor McDavid er, at han kan blive det tredje canadiske “generationstalent”, som ikke prøver at vinde Calder-trofæet. Wayne Gretzky fik aldrig titlen, fordi han ikke levede op til rookiekriterierne, da han slog igennem i NHL, og Sidney Crosby blev i 2006 slået af Alexander Ovechkin, så McDavid vil altså fortsætte med at gå i fodsporene på de to landsmænd, han ofte er blevet sammenlignet med, hvis ikke kan vinder titlen.