NHL: Hansen og Ehlers tilbage efter længere skadespauser

Jannik Hansen og Nikolaj Ehlers var torsdag tilbage på isen, efter at de to danske forwards har misset adskillige kampe med henholdsvis en ribbensskade og en øjenskade.

Hansen fik 16 minutter og fire sekunder på isen for Vancouver Canucks i deres udekamp mod Nashville Predators. Den rutinerede dansker, som er fyldt 30 år, mens han har siddet ude, spillede sin første kamp siden 28. februar og blev noteret for et skud på mål og to hits.

Vancouver tabte kampen med 3-2 efter straffeslag, selvom det canadiske mandskab bragte sig foran med 2-0 i første periode på mål af Bo Horvat og Daniel Sedin. Nashville fik dog udlignet med to scoringer i den sidste halvdel af tredje periode, og i shootouten scorede Craig Smith det afgørende mål for hjemmeholdet.

Bedre gik det for Winnipeg Jets, som havde Nikolaj Ehlers på isen for første gang siden 3. marts, hvor han pådrog sig en øjenskade, da han blev ramt i hovedet af en vildfaren puck, som var sendt afsted af landsmanden Frans Nielsen.

Skærtorsdag var Ehlers tilbage og han fik 16:38 minutters istid for Jets, som noget overraskende besejrede Los Angeles Kings med 4-1 hjemme i MTS Centre. Nikolaj Ehlers spillede i Winnipegs førstekæde med Mark Scheifele og Blake Wheeler, og den kæde stod bag målene til 2-1 og 3-1, uden at den danske rookie dog blev noteret for point.

To plusser i plus/minus-statistikken blev det dog til for Ehlers, som også blev noteret for to hits i sin comebackkamp. Den 20-årige nordjyde var stærkt kørende, før han blev skadet, og har i alt lavet 31 point i sine første 64 NHL-kampe.

Trods torsdagens danskercomebacks, som resulterede i point til både Vancouver Canucks og Winnipeg Jets, er begge de canadiske mandskaber ude af kampen om slutspilspladserne i Western Conference, hvor Winnipeg, som er bedst placeret af de to klubber, har 15 point op til en wildcard-plads med otte kampe igen.