NHL: Hansen kæmper for pladsen i San Jose

I fire kampe har Jannik Hansen siddet ude som healthy scratch for San Jose Sharks. Oversat til dansk betyder det ganske enkelt, at han har været sat af holdet. Det er en meget uvant situation for Hansen, der må tilbage til sine helt unge dage i Vancouver for at finde en lignende situation.

– Man skal altid kæmpe for sin plads. Der er altid spillere, der banker på døren og forsøger at tage din plads og komme fremad i hierarkiet. Der er kun 600 eller 700 job i den her liga, og der er mange spillere, der gerne vil ind. Det er ikke anderledes, end da jeg kom til NHL og forsøgte at skubbe andre ud. Der er aldrig en “comfort level” i det her liv, siger han til The Mercury News, der følger San Jose Sharks i tykt og tyndt.

Det er ganske enkelt en knaldhård kamp om pladserne, der har sendt Jannik Hansen ud af holdet. Sharks har 14-15 forwards, der slås om pladserne, og her er Hansen altså blevet til overs.

Han har lavet et point i syv kampe, men træner Peter DeBoer er ikke utilfreds med Hansens indsats.

– Han spil ikke er faldet i niveau. Han skal bare en tand højere op på grund af konkurrencen og den bredde, der er omkring ham i truppen. Jeg har sagt til alle spillerne i den gruppe, der kæmper om pladsen, at det er deres eget ansvar at skille sig ud, så de ikke ender i overvejelserne omkring, hvorvidt de skal ud af holdet, siger Sharks-træneren til avisen.

Han kalder ikke på en Hansen, der hamrer point ind, men “positive ting” i hvert eneste skift.

– Det er det samme med alle breddespillerne. Vi har styrken til at være bedre end de andre holds breddespillere, så selvfølgelig vil vi gerne have produktion. Men vi måler ikke vores breddespillere på point. Vi vil have positive ting til at ske. Når kampen er slut, skal de have leveret fem positive ting for hver negativ ting. Ikke en til en, forlanger DeBoer.

Jannik Hansen er helt klar over sin rolle og hvad han skal gøre rigtigt for at genvinde sin plads på holdet:

– Det er alle de små ting, som ikke er med i videoen med højdepunkter dagen efter. Jeg går ikke ud og scorer 30 eller 40 mål på en sæson. Det har aldrig været min styrke. Men du skal producere og få tingene til at gå i den rigtige retning, siger han.