NHL: Gotisbehere udbygger rekord, Stamkos med 300 karrieremål

Tidligere på sæsonen oplevede NHL den længste pointstime i mange år da Patrick Kane havde minimum et point i 26 kampe i træk. Nu oplever NHL den længste point-stime af en back i over 20 år, og den længste point-stime af rookie-back nogensinde. Det er Shayne Gotisbehere fra Philadelphia Flyers der er igang med den store præstation. Det må kaldes god timing af den unge back, at hive en sådan præstation op af hatten på denne tid af sæsonen, hvor Flyers kæmper for at komme ind i billedet til en slutspilsplads igen efter en skidt start på sæsonen.

I nattens kamp mødte Flyers på udebane Toronto Maple Leafs, som forlængst har mistet muligheden for slutspil, og det blev til en sejr for Flyers efter overtid, og hvem ellers end Gotisbehere skulle afgøre kampen, som inden da havde vekslet frem og tilbage på måltavlen.

Flyers kom foran 3-1 i starten af anden periode, hvor hjemmeholdet valgte at skifte keeper, og det gav tilsyneladende et boost, for det canadiske mandskab fik vendt kampen på hovedet, da først Nick Spalling reducerede til 2-3 i anden periode og siden fik Peter Holland udlignet efter en fænomenalt forarbejde af Nazem Kadri, der tog pucken fra egen ende og skøjtede den hele vejen ned til udeholdets mål, efter han på vejen derned havde afdriblet tre Flyers spillere, for til sidste at spille Holland helt fri til scoring.

Maple Leafs var dog ikke færdige og kort efter udligningen bragt de sig foran med 4-3 til stor jubel for Air Canada Centre. Glæden varede dog kort for under 30 sekunder efter føringsmålet kom udeholdet på omgangshøjde igen, da Matt Read udlignede.

Kampen endte således i overtid og her stak Shayne Gotisbehere hovedet frem på bagerste stolpe i 3 mod 3 spillet, og modtog en præcis pasning fra Jakub Voracek, og dermed sikrede rookie-backen Flyers det ekstra point til stillingen.

Stamkos på 300 karrieremål

Tampa Bay Lightning var på besøg i industri byen Pittsburgh hvor Penguins var værter for NHLs tidlige kamp lørdag aften. Gæsterne rendte afsted med begge points, efter en 4-2 sejr, hvor de var i front hele kampen. Anton Stralman bragte gæsterne på 1-0 midtvejs i første periode og Steven Stamkos øgede den føring, med sit karrieremål nummer 300, kun to minutter senere.

I den midterste periode scorede begge hold to gange hver, men eftersom der ikke blev scoret i tredje periode endte det hele med en to-målssejr til gæsterne.

Et sent udligningsmål for Ottawa Senators sikrede dem overtid mod udeholdet fra Detroit Red Wings, der ellers havde været foran med både 1-0 og 2-1 i løbet af kampen, men nytilkommende Dion Phaneuf sørgede for overtid, som sidenhen også blev til straffeslag, da ingen af holdene fik afgjort i de ekstra fem minutter. Senators tog det ekstra point efter at kun Kyle Torris formåede at score på de seks straffeslags forsøg der var.

Nedenfor kan du se Stamkos karrieremål nummer 300:

https://www.youtube.com/watch?v=hS8-wGJW_v4