NHL: God kamp fra Andersen var ikke nok, Nielsen vandt danskeropgør

Foto: Jan Korsgaard

Frederik Andersen spillede stærkt i store dele af kampen, men det unge Toronto Maple Leafs-hold satte en føring over styr i slutfasen og fik derfor kun et enkelt point ud af udekampen mod Chicago Blackhawks.

Toronto Maple Leafs havde favoritterne fra Chicago nede i sækken, men det canadiske hold fik den ikke snøret, og så kom Blackhawks tilbage og vandt med 5-4 efter straffeslag. Mike Babcocks Maple Leafs-mandskab førte ellers med 4-2 indtil der manglede to et halvt minut, men Toronto faldt sammen og lukkede værterne ind i opgøret igen.

Frederik Andersen spillede en god kamp i Toronto-målet og var på vej mod en flot redningsprocent indtil Maple Leafs kollapsede til sidst. Derfor endte den store dansker på 31 redninger og en redningsprocent på 88,6.

Svenske William Nylander nettede to gange for Toronto, som også fik to assists fra supertalentet Auston Matthews, der nu er oppe på otte point efter fem NHL-kampe. Nylander står noteret for syv point efter fem kampe, og alt i alt kører det sådan set meget godt for det unge Maple Leafs-mandskab, som ikke har svært ved at lave mål, men til gengæld døjer med at hjælpe Frederik Andersen tilstrækkeligt bagude.

Toronto har fem point efter fem kampe.

Detroit hentede fjerde sejr i træk
Frans Nielsen og Detroit Red Wings er kommet ind i en rigtig flot stime. Lørdag hentede holdet fra bilbyen sin fjerde sejr på stribe, og det gik ud over Mikkel Bødker og San Jose Sharks, som blev sendt fra Joe Louis Arena med et 3-0-nederlag i håndbagagen.

Svenske Gustav Nyquist nettede to gange for Red Wings i anden periode, og seks minutter inde i tredje periode slog Andreas Athanasiou sejren fast for hjemmeholdet, som var skarpest foran mål i en ellers ret lige kamp.

Frans Nielsen fik 18:16 minutters istid for Red Wings, men gjorde ikke det store væsen af sig. Et enkelt blokeret skud blev det til fra den rutinerede dansker. Mikkel Bødker var på isen i 17:53 minutter for Sharks, og han fik testet Jimmy Howard i Detroit-målet to gange. Til gengæld var han inde på et baglæns mål og endte derfor på -1 i plus/minus-regnskabet.

Se højdepunkter fra kampen her: