NHL: God dag på kontoret for danskerne

Montreal Canadiens fortsatte deres rekordsættene sæsonstart med endnu en sejr i nat. Denne gang gik det ud over Detroit Red Wings, som blev besejret med 4-1 hjemme i Bell Centre. Detroit kom ellers foran 0-1 i starten af anden periode.

Kampen havde indtil da været helt lige og det var derfor også helt efter bogen at lille energiske Brendan Gallagher fik udlignet kampen i powerplay for hjemmeholdet. Målet var godt nok en smule kontroversielt, og var under “review” af en videomåldommer, da Gallagher gled pucken ind i mål efter en tackling fra Kyle Quincy du kan se målet her ved trykke på teksten.

I tredje periode tog Canadiens for alvor teten, og pressede Detroit helt ned i egen zone flere gange, og førings mål kom 7 minutter inde i perioden ved Jeff Petry i powerplay. I det hele taget var det udvisningerne der tog livet af Detroit, da Montreal endte med 2 for 5 i overtalsspillet.

3-1 og 4-1 faldt første inden for de sidste 2 minutter af kampen, så på tavlen var Detroit med i hele kampen, men der var reelt tale om envejs trafik i tredje periode da Montreal vandt skudstatistikken med hele 20-5.

Lars Eller spillede med stor fart og kom også frem til en stor chance i første periode, da han tog den lange vej på ydersiden af en Detroitback og skar ind foran mål, desværre stod en velspillende Petr Mrazek i vejen. Eller fik 15.59 minutter på isen og havde i alt 3 skud og var 0 i +/-.

Nielsen scorede og Islanders vandt

Frans Nielsen og New York Islanders vandt hjemme over ubesejret San Jose Sharks med 6-3. Der var tale om en yderst underholdende kamp de to hold i mellem. Første periode endte 0-1 til gæsterne, men hvor der var flere gode tilbud i begge ender.

Anden periode var knap nok startet før der var scorede to gange – et mål til hvert hold – 41 sekunder var der gået på daværende tidspunkt. Hele fem mål faldt der i anden periode og Frans Nielsen havde tredjesidste stav på pucken da Josh Bailey udlignede kampen til 3-3.

I det hele taget spillede Nielsens kæde en rigtig god kamp og var farlige offensivt i hvert skift.

I tredje periode lukkede Islanders kampen med tre scoringer undervejs i perioden, det sidste blev sat ind af Frans Nielsen selv, i tomt mål. Du kan se målet HER.

Frans Nielsen endte på 14.42 minutter på isen og havde 4 skud på mål, som førte til 1 mål og 1 assist og +1.

Pointløse Bødker tabte igen

Arizona Coyotes fantastiske sæsonstart må sige at være et overstået kapitel. I nat blev det til det anden hjemmebane nederlag i streg, da prærieulvene måtte se Boston Bruins løbe af sted med de to points efter en sejr på 3-5.

Coyotes førte ellers efter første periode med 1-0 på mål af den aldrende kaptajn Shane Doan.

Udeholdet tog dog føringen i løbet af anden periode med to mål, hvilket var helt fortjent set i lyset af at de vandt skudstatistikken med hele 19-4  og Coyotes var særdeles ufarlige den anden vej.

I starten af tredje periode kom Arizona i powerplay, men i stedet for at få lagt pres på gæsterne, løb Bruins’ Brad Marchand ned og scorede til 1-3. Coyotes holdt dog lidt liv i kampen ved kort efter at udnytte overtalsspillet til at reducere til 2-3.

Helt godt blev det da Kyle Chipchura udlignede midtvejs i perioden, og det begyndte at dufte af et flot comeback til hjemmeholdet. Duften af points forsvandt dog hurtigt da hjemmeholdet to gange måtte spille 4 i mod 5 og begge gange måtte se gæsterne score til hhv. 3-4 og 3-5. Begge mål blev sat ind af altid hårdt arbejdende Patrice Bergeron.

Bødker spillede en ganske anonym kamp og havde kun et enkelt skud på mål i løbet af de 20.24 minutter han var på isen og han endte med 0 i +/-.