NHL: Genopstandne Crosby kunne ikke stoppe Lightning

Foto: Bridget Samuels

Tampa Bay Lightning er brandvarme i øjeblikket, og selv ikke en Sidney Crosby, som efterhånden begynder at ligne sig selv igen, kunne stoppe Florida-mandskabet.

Lightning tog fredag aften imod Pittsburgh Penguins, og efter en underholdende affære blev pingvinerne sendt fra Amalie Arena med et 6-3-nederlag i bagagen. Lightning hentede dermed sin tiende sejr i 11 kampe, og sidste sæsons vicemestre øgede dermed forspringet ned til netop Pittsburgh til fem point.

Kampens spiller var hjemmeholdets Tyler Johnson, som lavede et mål og to assists, men Sidney Crosby kom også på måltavlen for gæsterne. Den canadiske superstjerne noterede sig dermed for point for niende kamp i træk, og krisestemningen omkring ham har efterhånden lagt sig.

Sidney Crosby er oppe på 46 point efter 49 kampe, og hvis han fortsætter sin flotte pointstime, lever slutspilshåbet stadig i Pittsburgh, som i fredagens kamp måtte undvære russiske Evgeni Malkin.

Penguins er i øjeblikket et enkelt point fra en slutspilsplads i Eastern Conference. Tampa Bay er således fem point over slutspilsstregen, og Stamkos og kompagni ser ud til at redde den sæson, der indtil for få år siden så ud til at kunne ende katastrofalt for holdet fra solstaten.