NHL: Frederik Andersen skal have ny chef

Manden, der hentede Frederik Andersen til Toronto Maple Leafs, stopper som general manager i klubben.

Det er en realitet, efter at Toronto Maple Leafs mandag har meddelt, at 75-årige Lou Lamoriello ikke længere skal fungere som general manager. Den erfarne amerikaner har siddet på posten i de seneste tre år, efter at han blev hentet til klubben fra New Jersey Devils.

– For tre år siden blev Lou og jeg enige om en kontrakt, der betød, at han skulle være general manager for Toronto Maple Leafs i tre år og derefter overgå til en rolle som særlig rådgiver i de næste fire år. I morges informerede jeg Lou om, at jeg ikke ville ændre den plan. Jeg vil nu fokusere al min opmærksomhed på at finde vores næste general manager, siger Toronto Maple Leafs-præsident Brendan Shanahan i en pressemeddelelse.

Lou Lamoriello har nærmest været en institution i NHL, siden han fik sit første general manager-job i New Jersey Devils. Han sammensatte det Devils-hold, som vandt tre Stanley Cup-titler under hans ledelse, og i 2010 blev Lamoriello indlemmet i Ishockeyens Hall of Fame.

Det er endnu uvist, hvem der overtager general manager-jobbet i Toronto, men klubbens nuværende assisterende general managers Kyle Dubas og Mark Hunter nævnes af TSN som kandidater til jobbet.