NHL: Andersen kåret til ugens næstbedste spiller

Foto: Jan Korsgaard

Frederik Andersen har for alvor fundet melodien i Toronto Maple Leafs-målet, hvor han i den seneste tid har disket op med flere fremragende præstationer.

Den store dansker blev mandag blevet belønnet for sit storspil, da NHL har kåret ham til den næstbedste spiller i den forgangne uge.

28-årige Andersen er ugens second star i uge 46, som sluttede søndag. I begrundelsen for valget af danskeren skriver NHL.com:

– Andersen var fejlfri i to kampe, hvor han stoppede alle 75 skud, der mødte ham, og hjalp Maple Leafs med at forlænge deres sejrsstime til seks kampe. Han satte sæsonrekord med 42 redninger i en 1-0-overtidssejr over New Jersey Devils 16. november og fulgte det op med 33 redninger i en 6-0-triumf over Montreal Canadiens 18. november. Det er anden gang nogensinde, at han har holdt målet rent to kampe i træk.

– Den 28-årige herningenser ligger på en delt førsteplads i NHL med tre shutouts og er på andenpladsen med 12 sejre i 18 kampe i denne sæson, lyder den statistiske begrundelse for valget af Frederik Andersen.

Ugens first star i NHL blev finske Teuvo Teräväinen fra Carolina Hurricanes, mens Nathan MacKinnon fra Colorado Avalanche blev ugens third star.