NHL: Andersen har ændret kostvaner i sommer

Foto: Jan Korsgaard

Det er en tyndere og umiddelbart mere fit Frederik Andersen, der er mødt op til Toronto Maple Leafs’ training camp. Den store dansker har ændret kost- og træningsvaner i løbet af sommeren for at forbedre sig yderligere.

– Jeg føler mig mere fit og at min krop er bygget bedre op, siger Frederik Andersen til The Canadian Press.

Den 27-årige dansker er i løbet af sommeren begyndt at arbejde sammen med træneren Scot Prohaska, og han har været medvirkende til, at Andersen har ændret både trænings- og kostvaner.

Prohaska spurgte i begyndelsen af samarbejdet Andersen, hvor mange kalorier han havde brug for at indtage, for at holde sig mager og i topform. Det spørgsmål kunne danskeren ifølge træneren ikke svare på, hvilket var en øjenåbner for Frederik Andersen.

Seancen har ifølge Scot Prohaska gjort Frederik Andersen bevist om, at han ikke har været opmærksom nok på sine kostvaner.

– Det handlede ikke om dårlige vaner, men manglende viden, siger Scot Prohaska.

Frederik Andersens head coach i Toronto, Mike Babcock, var ganske imponeret over danskerens form, da han i fredags mødte op på holdets træningslejr. Andersen ser frem til en sæson, hvor han indtil videre har fået en perfekt opstart, der ikke er blevet spoleret af skader eller en misset OL-kvalifikation, som det var tilfældet sidste år.

– Alle de ting er noget, jeg ikke skulle bekymre mig om denne sommer, og det var virkelig dejligt. Jeg har været i stand til at fokusere på at komme i den form, jeg ønsker at være i, siger Frederik Andersen.