NHL-forstærkning i Aalborgs boks

Brandon Reid og Aalborg Pirates har fået en ny mand i boksen til den resterende del af sæsonen. Og forstærkningen er både ganske prominent og ret tilfældig. 

Den nye mand i Aalborgs trænerteam hedder nemlig Garth Murray, og han står såmænd med 122 NHL-kampe for Montreal, Florida og Phoenix på sit cv som aktiv spiller. Desuden har Murray spillet ikke mindre end 556 kampe i AHL i løbet af karrieren, og nu er han altså landet i det nordjyske.

Aalborg Pirates-coach Brandon Reid forklarer:

– Garth Murray er en modstander, jeg kender fra gamle dage, hvor vi spillede mod hinanden både i kampene om Memorial Cup (den fornemste juniortitel i Canada) og også mødtes i NHL og AHL. Jeg fandt ud af, at han har været i Aalborg de seneste to år, fordi hans kæreste studerer medicin i byen. Derefter fandt jeg hans profil på Facebook og kontaktede ham.

– I mine øjne ville han være et godt tillæg til vores “slutspilsteam”, for han var “karakterspiller” i hele sin karriere og en fyr, der ud fra sin position i en tredje- eller fjerdekæde gjorde alt for sit hold for at vinde ishockeykampe. Lige netop det aspekt bliver uhyre vigtigt for os i denne sæsons slutspil. Samtidig vidste jeg også, at Garth i sin tid i NHL var kendt som en specialist i undertalsspillet. Jeg tænkte, han sammen med Ronny og jeg nok også ville kunne forbedre den del af spillet, forklarer Brandon Reid til Faceoff.dk. 

Brandon Reid vendte situationen med Aalborg Pirates-organisationen og talte naturligvis også tæt med Ronny Larsen om, hvorvidt det ville være en god idé at få Garth Murray ind i boksen. 

– Selvfølgelig lavede vi også vores sædvanlige “screening”, som vi altid gør, når vi ansætter nye folk, og efter et par møder, hvor vi talte sammen og fik alt det formelle på plads, introducerede vi Garth for truppen. Vi er glade for – og heldige med – at have en så vidende tidligere NHL- og AHL-spiller hos os på det her tidspunkt af sæsonen. Indtil nu har han været en fremragende ny mand i gruppen og har givet os endnu mere lederskab til hele teamet, siger Brandon Reid, der fortæller, at Murray foreløbig er med i Aalborg til sæsonen er slut.