NHL: Forfærdeligt nederlag til Detroit

Interference på målmanden har været et af de store diskussionspunkter på det seneste i NHL. 

Så sent som sidste weekend sad NHL-direktørerne og diskuterede reglen, da de mødtes i Tampa Bay under All Star-weekenden og blev formentlig enige om, at spillerne måtte gå lidt hårdere til målmændene. 

Derfor har det været svært for både trænere og spillere at fortolke helt præcist, hvordan reglen skæres, og derfor var Detroit-træner Jeff Blashill rasende, da Florida Panthers scorede til 3-2 mod Red Wings med blot 8,9 sekunder tilbage på klokken i nattens kamp i Sunrise, Florida.

Det var Jonathan Huberdeau, der gik så hårdt til Petr Mrazek i Detroit-målet, at han kort efter kunne skubbe pucken ind til det afgørende mål, og det vakte furore i Detroit-boksen, hvor ethvert point er mere end værdifuldt for øjeblikket. 

– Det er frustrerende, for det ser ud som om reglen skiftede i sidste uge. For en uge siden talte det her mål bestemt ikke. I den her uge synes alting at tælle som et mål. De talte meget om det under All Star-breaket, og det er skiftet på en uge, sagde Blashill, der ikke fik medhold i sine protester, da målet blev scoret.

Frans Nielsen var på banen ved Floridas afgørende mål, men det var dog ikke danskeren, men Mike Green, der ikke kunne holde Floridas Huberdeau væk, da 3-2-målet blev sat ind.

Tidligere i kampen havde Nielsen endda leveret to assister, men de blev altså værdiløse for Detroit, der fik endnu et tilbageslag i jagten på playoff.

Frans Nielsen første assist var en veloverjvejet pasning til en Danny DeKeyser i fremdrift. DeKeyser svirpede pucken i kassen til den første Detroit-udligning. 

Nielsens assist nummer to kom, da han kastede et skud på mål, som Danny DeKeyser til sidst fik prikket returen ind på. Stærk kamp af danskeren, men i sidste ende altså ikke nok.