NHL: Flyers tog den sidste slutspilsplads

Philadelphia Flyers udnyttede lørdag sin første matchbold og sikrede sig den sidste billet til slutspillet i Eastern Conference. De skubbede dermed Boston Bruins ud i kulden.

Flyers vandt på hjemmebane med 3-1 over et decimeret Pittsburgh Penguins-hold. Pingvinerne stillede op uden store profiler som Sidney Crosby, Evgeni Malkin, Kris Letang, Olli Määttä og Marc-Andre Fleury, og som om, det ikke var nok, så måtte holdets unge målmand Matt Murray udgå med en skade i slutningen af første periode.

Det var Pittsburgh, som kom først på måltavlen, da Nick Bonino scorede efter 12 minutters spil, men Philadelphias Wayne Simmonds udlignede i slutningen af første periode på det første skud mod Jeff Zatkoff, som havde erstattet en skadet Matt Murray i gæsternes mål.

Wayne Simmonds scorede igen i slutningen af anden periode, hvor han stod bag det forløsende 2-1-mål, som sendte Flyers på slutspilskurs. Sidst i tredje periode lukkede Pierre-Edouard Bellemare til 3-1, og så var slutspilspladsen sikret.

Flyers er nu med i kampen om Stanley Cup-trofæet efter en fremragende afslutning på sæsonen. Her kommer de i første runde til at stå over for de suveræne grundspilsvindere fra Washington Capitals, så Philadelphia skal for alvor ramme formen, hvis det skal lykkes dem at lave et længere slutspilsridt.